Festival restorana i barova / Ovo vrijedi posjetiti: Ako volite jesti, piti kavu ili pivu, trk na R'n'B Weekend festival u Zagrebu!

Za sve vas željne dobre zabave, posjetite R'n'B Weekend festival koji traje do 26. svibnja

24.5.2019.
7:00
VOYO logo

Ako volite jesti, ako volite kavu, pivo, ako se bavite ugostiteljstvom ili vas ono samo zanima, e onda ovaj vikend ne smijete propustiti R'n'B Weekend Festival u Zagrebu.

Ne festival ritma i bluza, nego restorana i barova, večeras se otvorio u zagrebačkoj Gliptoteci i to prvi put ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo u iduća tri dana možete naučiti pravilno filetirati ribu, ići na predavanja o kiselom tijestu za kruh, slušati seminare o 50 nijansi pive, saznati sve o renesansi gina i kave ili samo razgovarati s najpoznatijim hrvatskim kuharima.

Festival za ljude iz kuhinja i restorana

Boris Kovaček i Tomo Ricov, dvojac koji je prije 11 godina pokrenuo Weekend Media Festival u Rovinju, sada su pokrenuli sličan festival u Zagrebu, ali ne za ljude iz medija i marketinga nego ljude iz kuhinja i restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo diskutirati o tome što je važno što je velika sljedeća stvar i kud idemo. Imamo i dodjelu Michelinovih nagrada, odnosno zvjezdica tu u petak navečer, imamo veliki izložbeni prostor koji je posvećen samo kavi i veliko barističko natjecanje vodećih barista iz Europe i svijeta", kazao je organizator festivala Tomo Ricov.

"Moja uloga kao svjetski šampion je da putujem po svijetu da dajem seminare i da pomognem ljudima da shvate kako je specialty kava dobra koji je okus kave i povodom toga sam i u Zagrebu", rekao pak je barista Saša Šestić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što tamo možete pronaći kazao nam je kuhar Mate Janković, koji se javio specijalno za RTL Direkt

"Ako ste ljubitelj bilo kakve posjete javnog prostora u vidu restorana, kafića ili barova različitih vrsta, onda je definitivno ovo mjesto za vas. Mi smo se zapravo ovdje našli da promoviramo kulturu toga svega i da zapravo educiramo i publiku i ugostitelje kako da dignemo svoje znanje i osjećaje boravka na takvim mjestima na jednu drugu razinu", istaknuo je Janković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, je li hrvatska gasto scena uzbudljiva?

Janković je napomenuo da je Hrvatska turistička zemlja i da se bavimo primarno tercijalnom djelatnošću.

"Imamo najveći BDP u turizmu i ako već imamo takvu priliku ili zapravo sudbu, bilo bi ispravno da se time bavimo na najbolji mogući način. To je zapravo jedna od niti vodilja ovog cijelog festivala. To je zapravo naš pokretač gdje ćemo naći ljude sa smislom za izvrsnošću i za željom za boljim znanjem, ne samo profesionalaca već i običnih konzumenata", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu će se održati i rasprava o hrvatskom "street food-u", pa nas je zaimalo koji je to hrvatski street food. Janković je rekao da smo strahovito zagušeni vanjskim utjecajima te da smo uzročno-posljedično u prvih 50 godina turizma ubili našu tradiciju. 

"Stavili smo pizze i hot-dogove u prvi plan, a uz to nam je rješenje možda pred nosom. Hrvatski street food za mene je viška pogača, soparnik, možda i kruh pod pekom s ručno rezanim dalmatinskim pršutom", kazao je Janković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve vas željne dobre zabave, posjetite R'n'B Weekend festival koji traje do 26. svibnja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo