NA JAVNOJ RASPRAVI TEK NEKOLIKO LJUDI / Ovo su glavni strateški projekti koji će se raditi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Image
Foto: dubrovački dnevnik

Javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Dubrovačko-neretvanske županije i o nacrtu Županijske razvojne strategije održana je danas u Velikoj vijećnici. Moderatorica ovog događaja bila je Branka Martinović Vuković, a prisustovalo joj je tek 15-ak ljudi, uglavnom zaposlenika Županije i DUNEA-e.

30.8.2016.
8:15
dubrovački dnevnik
VOYO logo

Zamjenik župana Davorko Obuljen je kazao nešto više o osnovnim ciljevima.

'Već dulje vrijeme radimo na ovoj strategiji koju smatramo jednom od najvažnijih nacrta, a tu je i ona koja se tiče i utjecaja na okoliš. Ona je zakonska obveza, ali nama je izuzento bitna jer gradova ima svuda na svijetu, ali okoliš naše Županije je uistinu jedinstven,' izjavio je dok su iz DUNEA-e izjavili kako su organizirali nekoliko radionica i ostalih projekata. Nakon nekoliko uvodnih riječi, uslijedile su prezentacije strategija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrađivač županijske Razvojne strategije za razdoblje do 2020. godine Mario Polić s Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba kazao je kako su glavni ciljevi povećati konkurentnost i održivost gospodarstva, poboljšati održivo upravljanje prostorom, resursima i infrastrukturom te poboljšati kvalitetu života i osnažiti institucionalni kapacitet, ljudski i društveni kapital, piše Dubrovački dnevnik

Svakako je najzanimljiviji cilj onaj koji se tiče unaprijeđenja kvalitete života koji se namjerava postići unaprijeđenjem zdravstvenih usluga i skrbi, podizanjem kvalitete sportskih saržaja, poticanjem demagrafske obnove, podizanjem obrazovanja, unaprijeđivanjem sustava socijalne skrbi, podizanjem kvalitete kulturnih saržaja. Tu je i osiguranje zapošljivosti, koje se namjerava postići povezivanjem dionika u obrazovanju i gospodarstvu, poticanjem razvoja strukovnih programa, prekvalifikacije i programa za deficitarna zanimanja te poticanjem samozapošljavanja i mobilnosti radne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, cilj je i jačanje institucionalnih kapaciteta što se namjerava postići jačanjem institucionalnih kapaciteta javne vlasti i smanjivanjem administrativnih barijera, uspostavom cjelovitog sustava strateškog planiranja i upravljanja razvojem te unaprijeđenjem primjenom participativnog pristupa planiranju i podržavanjem inicijativa civilnog društva i građana.

Više o javnoj raspravi pročitajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo