Pogledajte trenutak u kojem je pukao nasip!

Gorska služba spašavanja je na svom Twitter profilu objavila fotografiju koja prikazuje trenutak kada je popustio nasip u Račinovcima, zbog čega je poplavljeno nekoliko sela u Slavoniji.

25.5.2014.
19:28
VOYO logo

GSS-ovci su uz fotografiju napisali: "Nakon 10 dana provedenih na terenu, prisjetimo se kako je počelo. Bilo smo tamo; Trenutak pucanja".

Podsjetimo, nasip je pukao u noći sa subote na nedjelju (17-18. svibnja) što je dovelo do potopa više sela i zbog čega je evakuirano više od 11.000 osoba s toga područja, dok je, prema službenim podacima, smrtno stradala jedna osoba. Riječ je o nasipu koji je obnavljan prije samo četiri godine, a pukao je u dužini 30 metara dok je sada to puknuće dugačko već oko 120 metara. Kolika je bila silina vode koja je urušila nasip pokazuje i podatak da je nasip probijen u dubinu čak 12,5 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskih voda su izvjestili kako je policija izuzela svu dokumentaciju vezanu uz ojačanje dijela nasipa. U Hrvatskim vodama su angažirali dvojicu stručnjaka, koji će dati neovisno stručno mišljenje radi čega je došlo do puknuća nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo