OVO JE NOVO ŽARIŠTE KORONE U HRVATSKOJ: / Na derneku je bio i HDZ-ov šef lokalnog stožera, pogledajte fotke

Image
Foto: izvor: Sisačko-moslavačka županija

Na pitanje novinara je li se šef županijskog Stožera i dožupan Roman Rosavec pridržavao propisanih mjera, sisačko-moslavački župan Žinić kazao je kako mu je Rosavec potvrdio da jest,

2.10.2020.
15:07
izvor: Sisačko-moslavačka županija
VOYO logo

Proslava 10-godišnjice KUD-a Jelenčanka i predstavljanje knjige o društvu iz Gornje Jelenske trebao je predstavljati važan kulturni događaj popovačkog kraja, kojemu je nazočio i načelnik stožera Roman Rosavec, prometnuo se u trenutačno najveće žarište epidemije koronavirusom.

Čak 45 novozaraženih u posljednja 24 sata, i njih 11 dan prije toga svakako su golema obaveza za epidemiologe i članove Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIRUS PROBIO U BOLNICU NA REBRU: /

'Zaraženo deset pacijenata, sedam liječnika i devet medicinskih sestara'

Image
VIRUS PROBIO U BOLNICU NA REBRU: /

'Zaraženo deset pacijenata, sedam liječnika i devet medicinskih sestara'

Danima nisu imali novozaraženih, a onda u jednom čak 45

Budući da je toj svečanosti bio nazočan i načelnik Županijskog stožera i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, koji je inače u samoizolaciji, logično je bilo da su novinari za komentar o novonastaloj situaciji, nakon svečanosti u Letovaniću, zamolili župana Ivu Žinića.

"Moram izraziti žaljenje što stanje u Županiji sisačko-moslavačkoj, koja je nekoliko dana bila s nula pozitivnih osoba, sada svakako zabrinjava. Stoga pozivam sve naše stanovnike na odgovorno ponašanje. Županijski stožer je propisao mjere, sukladno mjerama Nacionalnog stožera o odgovornom ponašanju i načinu okupljanja", rekao je Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su u Sisačko-moslavačkoj županiji zabranili veća okupljanja od 100 ljudi, svadbe u zatvorenim prostorima, uz uvjet da jedna osoba može biti na najmanje četiri četvorna metra prostora.

"Ovaj slučaj je upozorenje, ali i olakotna okolnost jer se to događa na jednoj mikrolokaciji,a ne na području cijele županije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Župan Žinić: Vjerujem da je Rosavec imao masku

"Na tom događaju je bio i načelnik Stožera Roman Rosavec, dožupan, koji je testiran i negativan je. Za vrijeme skupa pridržavalo se epidemioloških mjera, svih koje su propisane, a izgleda da je nakon njegovog odlaska ostalo još dosta ljudi na druženju i od tada je krenulo širenje covida-19. Još ispitujemo otkud je virus došao na područje Gornje Jelenske", rekao je Žinić, najavljujući kako će, kao zamjenik načelnika, sazvati izvanrednu sjednicu Stožera.

Kako je najavio, za područja Popovače i Kutine zabranit će se sva okupljanja, a prekinuta je i nastava u Područnoj školi u G. Jelenskoj. Na pitanje novinara je li se Roman Rosavec pridržavao propisanih mjera zaštite, Žinić je odgovorio kako mu je Rosavec potvrdio da jest, a na pitanje je li nosio masku, odgovorio je da to ne može potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to ne mogu potvrditi, ali vjerujem da je imao masku, jer je ona obavezna u zatvorenom prostoru", dodao je.

Image
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo