BITKA NA MOHAČKOM POLJU / Ovo je najskuplja scena Sulejmana Veličanstvenog

Kako bi ista bitka na ekranima izgledala što uvjerljivije, produkcijska kuća TIMS Productions potrošila je preko pola milijuna dolara kako bi koristila najsuvremeniju filmsku tehniku za snimanje vojnika i konja u trku, te spektakularnih kadrova iz zraka uz pomoć helikoptera, dok su u post-produkciji, koja je trajala 25 dana i u kojoj je bilo uključeno 25 stručnjaka, dodani i vizualni efekti koji su se koristili i u najpoznatijim kino hitovima poput „Gospodari prstenova“ i „Kraljevstvo nebesko“.

11.10.2012.
7:34
VOYO logo

Svijet strepi pred Sulejmanom Osvajačem u najskupljoj sceni turske televizijske produkcije – pola milijuna dolara utrošeno je stvaranje spektakularne bitke na Mohačkom polju! Dugo očekivani trenutak u kojem Sulejman i njegova vojska jurišaju na ugarskog kralja Ludovika, bit će prikazan u četvrtak, 11. listopada u novoj epizodi „Sulejmana Veličanstvenog“ u 21 sat na RTL Televiziji!

Prva bitka druge sezone serije „Sulejman Veličanstveni“, ona između Hrvatsko-ugarskog kraljevstva i Osmanskog carstva na Mohačkom polju iz 1526., u stvarnosti se snimala tjedan dana pored grada Edirne i na obalama rijeka Meric i Tunca, a u njezinom stvaranju sudjelovalo preko je 2000 ljudi, većinom statista koji su glumili vojnike, dok je tehnička ekipa brojila preko 150 članova. Kako bi ista bitka na ekranima izgledala što uvjerljivije, produkcijska kuća TIMS Productions potrošila je preko pola milijuna dolara kako bi koristila najsuvremeniju filmsku tehniku za snimanje vojnika i konja u trku, te spektakularnih kadrova iz zraka uz pomoć helikoptera, dok su u post-produkciji, koja je trajala 25 dana i u kojoj je bilo uključeno 25 stručnjaka, dodani i vizualni efekti koji su se koristili i u najpoznatijim kino hitovima poput „Gospodari prstenova“ i „Kraljevstvo nebesko“. Statisti su se koristili posebno pripremljenim mačevima i štitovima, a za scenu borbe bilo je izrađeno preko 250 osmanlijskih pušaka, 25 velikih topova, 650 različitih, unikatnih kaciga, te 450 vojnih kostima, do se Sulejmanov veliki šator gradio dva puna dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest nam je otkrila tko je pobijedio u ovoj bitci, no spektakularna scena borbe između Ugara i Osmanlija, koja će se prikazati u četvrtak, 11. listopada u 21 sat na RTL Televiziji, zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo