VELIKI IZBOR NME-JA / Ovo je najbolja pjesma devedesetih!

Image

Pobjedu su odnijeli sheffieldski britpoperi Pulp s briljantnom 'Common People', prema NME-ju 'jednim od najboljih prikaza društvenih razlika' u povijesti pop glazbe.

15.5.2012.
19:00
VOYO logo

Povodom šezdesetog rođendana New Musical Expressa, najznačajnijeg glazbenog časopisa svih vremena, uredništvo istog odlučilo je izabrati najbolje pjesme od pedesetih do današnjih dana.

Tako su na red došle i devedesete, desetljeće koje je svijetu dalo britpop, grunge, techno i mnogo fantastičnih pjesama od kojih se najboljih 100 našlo u upravo objavljenom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu su odnijeli sheffieldski britpoperi Pulp s briljantnom "Common People", prema NME-ju "jednim od najboljih prikaza društvenih razlika" u povijesti pop glazbe.

Stepenicu ispod na tronu zauzeo je nesretni Kurt Cobain i singl koji je probio njegovu Nirvanu, bijesni "Smells Like Teen Spirit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominaciju britpopa potvrdio je i "Stay Together" Suedea na trećem, "Paranoid Android" Radioheada na četvrtom te "Motorcycle Emptiness" Manic Street Preachersa na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo