'OVO IMA SAMO NA BALKANU': /

Izbrojio sve šahtove na cesti, evo kako rasipaju naš novac

Image

U Facebook grupi 'I to je Zagreb' jedan je korisnik te društvene mreže objavio videosnimku iz automobila dok se vozio prilaznom cestom prema Westgateu.

9.2.2017.
12:30
VOYO logo

U snimci se automobilom vozi praznom cestom prema Westgateu. Ističe kako se radi o 1,2 kilometra ceste, a s obje je strane livada. Tijekom kratke je vožnje nabrojio čak 56 šahtova, od kojih su mnogi, njih 18, već renovirani. Autor snimke upozorava da i s lijeve i desne strane ima dovoljno prostora za to, no šahtovi su ipak postavljeni na sredini ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Facebook grupe u kojoj je snimka objavljena komentirali su kako se radi o 'balkanskim standardima', sve zbog izvlačenja novca.

'Sasvim je moguće da će struka reći kako je to sve po standardu i propisu - balkanskom standardu i propisu. Britanci imaju jedan okrugli zbirni šaht za sve živo i na mnogo većoj razdaljini. Jasno da zapad drukčije organizira i planira ukopanu infrastrukturu i baš zato je ovo primjer uobičajenog (samo više očitog) rasipanja javnog novca na poslove za koje nitko nikad ništa ne pita. Jasno da je ziher sve po propisu, kod nas je svako zamračivanje para uvijek 'po zakonu', napisao je autor snimke u komentarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tak se kod nas u svemu dela. Napraviš kretenski šahtove posred ceste tak da ih možeš popravljati svake godine i uzimati lovu', napisao je jedan član grupe i dodao kako u drugim europskim zemljama nije tako.

'U Parizu su svi šahtovi na pločniku gdje, tko bi se tome nadao, nema tolikog opterećenja na njima kao da su na cesti', napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo