reakcije na uhićenja / ‘Ove predstave samo nekog s amnezijom mogu uvjeriti da se HDZ bori protiv korupcije’

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Društvene mreže su se užarile od komentara na najnovijih uhićenja

29.5.2020.
12:30
RTL / PIXSELL
VOYO logo
Image
velika akcija /

Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica! Jakupčićev odvjetnik: 'Ne smatra se krivim'

Image
velika akcija /

Uhićeni šef Hrvatskih šuma, Rimac i niz poznatih lica! Jakupčićev odvjetnik: 'Ne smatra se krivim'

Nižu se reakcije nakon što su jutros uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, državna tajnica u Ministarstvu uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac te HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić.

"Kako su glupe ove ocjene da će hapšenje stranačkih ljudi, visokopozicioniranih, koristiti stranci u izborima. Bilo kojoj stranci čije se državne tajnike uhićuje, npr. jer ih imenuje Vlada, svaka Vlada'', napisala je bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ne radi o slučajnim uhićenjima, kao i da Hrvatskim šumama pada profit otkako je HDZ na vlasti, smatraju u SDP-u, čiji su Saša Đujići Mirela Ahmetović održali konferenciju za medije u Rijeci na kojoj su se osvrnuli na današnja uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan za drugim padaju HDZ-ovi načelnici, gradonačelnici ... Pitanje je koliko će ih biti. Ono što ih sve povezuje je da su svi članovi HDZ-a i to je ono što uporno govorimo - HDZ u genetskom kodu ima korupciju i osobne interese ispred interesa građana. Nadamo se da ovo nije samo predizborni trik. Hrvatske šume su pune netransparentnih javnih natječaja, HDZ sustavno uništava Hrvatske šume", kazao je, između ostalog, Đujić.

"Današnje uhićenje promatramo kroz prizmu fingiranja borbe protiv korupcije. Podzravljamo svaku akciju, ali simptomatično je da se ovo radi pred izbore. Ne želimo vjerovati da je direktor žrtveno janje da pokaže da se HDZ bori protiv korupcije. Simptomatično je kako je uhićeni na čelo Hrvatskih šuma došao kao HDZ-ov kadar. Je li on doista uhićen zbog kriminala ili je odbio poslušnost dojučerašnjim mentorima ili je koketirao s drugom političkom opcijom? Kako to da je uhićena Josipa Rimac iako su se protiv nje postupci vodili i ranije", upitala je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na uhićenje bivše kninske gradonačelnice osvrnuo se na društvenim mrežama i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević komentirajući:"I Josipu Rimac uhapsilo. A još jučer je bila gradonačelnica Knina, tražila od Freda Matića i mene da njen govor uvrstimo u protokol proslave godišnjice VRO Oluja, a poslije slavila na cajkama u BiH ... Sic transit gloria mundi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Hrvatske šume i ona Agencija za plaćanja u poljoprivredi su odavno prošle status "korumpirano" i sada su u statusu "zločinačka organizacija", poručio je komunikacijski stručnjak Marko Rakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Plenković se stvarno boji da će izgubiti izbore. Ove uhidbene predstave bi valjda samo nekog s amnezijom mogle uvjeriti da se HDZ bori protiv korupcije. Već će se pravosuđe pobrinuti da dobitnici tranzicije ne budu u velikoj opasnosti. Ali to nakon što izbori prođu'', zaključio je politolog Dario Čepo, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


''Lako je uhititi. Međutim, treba na sudu i dokazati. Pače, na hrvatskom sudu'', podsjetio je Vedran Đulabić, profesor na Katedri za upravnu znanost Pravnog fakulteta u Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro: "Ovu predstavu treba uzeti s rezervom" 

Uhićenja su komentirali i u Domovinskom pokretu. 

"Veseli da institucije sada rade svoj posao, ali očigledno je da se uhićenja, odnosno optužnice, redovito tempiraju pred izbore kako bi se odao dojam da se to radilo i cijeli mandat, a nije. Upravo suprotno, smatramo da je korupcija i sve ono što se događalo u Hrvatskom saboru, sa Sauchom, pa i s kreiranjem umjetne većine uz pomoć gospode Pupovca i Vrdoljaka, s raznim Bandićevim žetončićima. Tako da ovu predstavu treba uzeti s velikom rezervom, kao i brojne druge u prošlosti, a o samostalnosti i neovisnosti našeg pravosuđa i o pravnoj sigurnosti nije niti potrebno trošiti riječi. Po svemu smo na europskom začelju, a odgovornost je na HDZ-u, SDP-u, ali i na stranim centrima moći koji su vršili pritisak samo kada je trebalo ispunjavati njihove globalističke zahtjeve i interese. Kriminal i korupciju su tolerirali", stoji u objavi na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo