odluka grada /

'Ovaj potez će izazvati otpore': Bjelovarčani koji odbiju raditi za opće dobro ostaju bez socijalne pomoći

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Projekt traje do kraja godine, a tko je radno sposoban i ne odazove se izgubit će pravo na socijalnu pomoć

4.5.2018.
9:36
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Grad Bjelovar donio je odluku da će svi građani Bjelovara koji su radno sposobni ili djelomično radno sposobni, a korisnici su socijalne pomoći, biti pozvani na rad za opće dobro koji će organizirati Komunalac u suradnji s Centrom za socijalnu skrb. 

Korisnici socijalne pomoći bit će pozvani da pomognu u jednostavnijim poslovima poput održavanja zelenih površina. U Gradu smatraju da će korisnici radom za opće dobro kompenzirati socijalnu pomoć koju dobivaju. Projekt traje do kraja godine, a tko je radno sposoban i ne odazove se izgubit će pravo na socijalnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala bjelovar.live, oni koji će dobiti pozive mjesečno će do kraja godine trebati odraditi između 30 i 90 sati, a ako odrade isplatit će im se socijalna pomoć. Oko 200 osoba u Bjelovaru prima socijalnu pomoć, a prema nekim podacima čak 50 posto njih je zdravstveno sposobno za rad.

"Nije to popularan potez, on će sigurno izazvati otpore i prijašnji gradonačelnici ga se nisu usuđivali povući ali mi želimo uvesti red i u sektor socijale jer to građani od nas očekuju", kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Herbak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo