VEDRAN KLEMENS / Ovaj Hrvat surađuje s Googleom: 'Moje ilustracije pojavljuju se na tražilici kad Vatreni igraju u Rusiji'

Za hrvatski "Google doodle" zaslužan je Sarajlija sa zagrebačkom adresom Vedran Klemes

18.6.2018.
20:00
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo jedna je od najuzbudljivih sportskih manifestacija. Kao i uvijek kada su značajni događaji u igri, Google ih obilježava posebnim ilustracijama. Ovoga puta priliku je dobilo 32 ilustratora iz cijeloga svijeta, a toliko se zemalja i natječe u Rusiji. 

Jedan od njih je i Vedran Klemens, nagrađivani ilustrator iz Zagreba kojemu je ovo druga suradnja s Googleom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

RTL

Ova ilustracija pojavljuje se na Google tražilici na dane kada hrvatska momčad igra u Rusiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobio sam mail od art direktora koji radi u odjelu za doodlove. Nisam znao da Google ima svoj odjel za doodlove i ilustratore koji rade posao iz snova - crtaju po cijeli dan doodlove", keže Vedran.

Kockice, turističke destacije i drugi hrvatski simboli. Njegov doodle jedan je od 32, koliko se natječe reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran nam je rekao kako je poruka bila da na neki način predstavi zemlju možda čak malo i stereotipno jer, kaže, to će vidjeti cijeli svijet i ljudi koji o Hrvatskoj ne znaju ništa.

Ovo mu je prvi svjetski, a drugi po redu projekt za Google. Prvi je bio Dan neovisnosti 2014. što je, kaže, prošlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok repka igra - on navija, ali inače nije nogometni fanatik. Nogomet prati jedno kad bude svjetsko prvenstvo jer ga tada, kaže, ponese ova groznica.

A ukoliko groznica bude potrajala i momač prođe u polufinale, Klemens će napraviti još jedan doodle za Google.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo