dogovor s tvrtkama / Ova općina u Hrvatskoj rekla je 'ne' radu nedjeljom: 'Nikoga nismo morali pitati dvaput'

Image
Foto: trgovina Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren'

15.12.2018.
16:04
trgovina Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak, u petak je s predstavnicima devet trgovačkih tvrtki koje rade na području općine, potpisao dokument punog naziva “Sporazuma o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom”, piše Regionalni tjednik.

To znači da će u 2019. sve trgovine mješovitom robom u nedjelju biti zatvorene. "Moram reći da se nismo nadali tako brzom i jednostavnom dogovoru. Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren", kazao je Levak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovin primjerom poveli su se i u Svetom Đurđu, no neki se ne slažu s tim da bi trgovine trebale biti zatvorene nedjeljom. Načelnik općine Josip Jany s pet je trgovina na području općine dogovorio neradnu nedjelju, ali lanac trgovina ‘Metss’, u potpunosti je ignorirao inicijativu, piše Regionalni tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo