ekološki projekti / Otvorene prijave za Zeleni pojas

Image
Foto: PROMO

INA petu godinu zaredom nastavlja provedbu programa Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte.

23.4.2018.
13:19
PROMO
VOYO logo

Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 27. svibnja u ponoć. Tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s ukupnim iznosom od više od 1,3 milijuna kuna. U suradnji s partnerima, zahvaljujući Zelenom pojasu zasađeno je 5722 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te zazelenjen prostor od 25.570 m2.

Zeleni pojas okupljenima je predstavila Marina Burazer, direktorica Korporativnih komunikacija u Ini: „Ponosni smo na činjenicu da već petu godinu imamo priliku financijski i volonterski pružiti podršku izuzetno vrijednim ekološkim projektima brojnih entuzijasta i profesionalaca. Svake godine dobivamo sve kvalitetnije prijedloge projekata koji na najbolji način spajaju brigu o okolišu i zajednici, upravo ono po čemu se INA ističe.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja, koji je moderirala Andrea Andrassy, svečano je dodijeljena nagrada projektu „Senzorni park“ Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići iz Karlovca koji je proveden u sklopu natječaja 2016. godine. Ovaj projekt spojio je ekologiju i podršku integraciji djece s teškoćama u razvoju tako što je uređen okoliš oko zgrade Udruge i  postavljen senzorni park koji osigurava kvalitetniji boravak štićenika koji dolaze u Udrugu na terapije.

Osim INA kartice u vrijednosti od pet tisuća kuna, Udruzi za djecu s teškoćama u razvoju uručena je i skulptura koju su osmislili i izradili učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica udruge Snježana Čop zahvalila je Ini što je prepoznala i podržala projekt: „Bez Ine i Ininih volontera ne bismo bili u mogućnosti realizirati do kraja naš senzorni park i stoga smo iznimno zahvalni što je naš projekt prepoznat kao vrijedan i ponosni smo što je dodatno nagrađen.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Petu godinu zaredom INA pokreće natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata
  • Prijave traju od 23. travnja do 27. svibnja u ponoć putem web stranice:www.ina.hr/zelenipojas
  • Nagrađen najbolji projekt iz natječaja Zeleni pojas 2016.

Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2018. donijet će stručna komisija u sastavu Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, prof. dr. sc. Vlasta Ćosović, redovita profesorica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, Stipe Božić, Hrvatska gorska služba spašavanja, Marina Burazer, direktorica Korporativnih komunikacija u Ini i Angelika Brnada, direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini, dok će jedan projekt, kao i prošle godine, odabrati Inini fanovi na Facebooku.

Stipe Božić član je komisije Zelenog pojasa od početka provedbe projekta: „Sretan sam što je ovaj projekt zaživio i što već petu godinu imamo priliku i na ovaj način dati doprinos zaštiti okoliša. Pozvao bih sve da prijave svoje ideje i projekte na natječaj, jer su upravo zahvaljujući Zelenom pojasu realizirane brojne kvalitetne ekološke akcije.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događanju su prisustvovali i instagrameri Domagoj Sever i Jasminka Đaković koji će se pridružiti INA Klubu volontera i pratiti aktualne ekološke akcije Zelenog pojasa.

Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji, kao i projektima odabranima na dosadašnjim izdanjima Zelenog pojasa, dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas putem koje se odvijaju i prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo