OVO SU RIGOROZNE NOVE MJERE: / Ograničavanje okupljanja na 25 ljudi, na svadbama maksimalno 15, ugostitelji mogu raditi do 22 sata...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati

20.11.2020.
10:54
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dogovorene su nove epidemiološke mjere za suzbijanje širenja koronavirusa koje će stupiti na snagu od subote u ponoć i trajat će do 15. prosinca. Nove strože mjere najavio je Davor Božinović na presici Stožera civilne zaštite.

"Kao što je najavljeno, prateći situaciju sa stopom rasta koja se u jednoj mjeri stabilizirala, zaključili smo da nismo ostvarili pad, a pad je bitan kako bi se rasteretio bolnički sustav. Već desetak dana najavljujemo da ako ne postignemo pad u ovom tjednu, da stožer će razmotriti nove mjere. Te mjere su danas dogovorene. To je prije svega ograničavanje okupljanja na 25 osoba, svadbenih svečanih na 15, na pogrebima može biti najviše 25, sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Privatne svečanosti su na 10 ograničene, sportska natjecanja bez gledatelja. Obustava rada ugostiteljskih objekata barova, noćnih klubova, Casina…drugi ugostiteljski objekti rade do 22 a ne do 24 sata kao što je bilo do sada", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata kojima nije obustavljen rad do 22 sata, obveza za sve ugostiteljske objekte kojima nije obustavljen rad da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a, obveza za sve prodavaonice i trgovine da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem broju kupaca koji istovremeno mogu biti, sukladno preporukama HZJZ-a i strogo pridržavanje tih ograničenja. Obveza za sve prodavaonice, trgovine i trgovačke centre da za vrijeme očekivanog dolaska većeg broja kupaca, a to su sniženja, predblagdanske nabave, poduzmu dodatne mjere kako u prostorima ne bi boravio veći broj kupaca od dopuštenog. Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 22 sata do 6 sati. Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi, sjednice predstavničkih tjela uvedena su dodatna ograničenja i broj priusutnih osoba ograničava se na veličinu prostora i za svaku osobu mora biti osigurano 4 četvorna metra površine uz pridržavanje mjere”, rekao je Božinović.

Dodao je kako će provedbu tih mjera kontrolirati pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici Državnog inspektorata i Stožera civilne zaštite, a mjere se primjenjuju od subote od ponoći od 22. studenog, a trajat će do 15. prosinca 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZGUBILI SMO KONTROLU NAD EPIDEMIJOM: /

Do kraja mjeseca u Hrvatskoj bi moglo biti i više od 1500 mrtvih od Covida

Image
IZGUBILI SMO KONTROLU NAD EPIDEMIJOM: /

Do kraja mjeseca u Hrvatskoj bi moglo biti i više od 1500 mrtvih od Covida

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo