BERNARDIĆ ODBIO DEBATU S PLENKOVIĆEM: / Otkazano sučeljavanje na HRT-u, premijer je poziv prihvatio, ne i šef SDP-a

Image
Foto: Pixsell

HRT je priopćio kako je otkazano sučeljavanje dvojice najizglednijih kandidata za premijera

15.6.2020.
12:48
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je u ponedjeljak da je otkazano sučeljavanje čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Davora Bernardića, koje je HRT planirao organizirati u utorak, 16. lipnja, jer je Bernardić to odbio.

Ususret parlamentarnim izborima, HRT je planirao u utorak u 20 sati organizirati sučeljavanje dvojice lidera najjačih političkih stranaka, te je 4. lipnja uputio pozive Plenkoviću i Bernardiću za njihovo sučeljavanje u pretkampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni stožer Andreja Plenkovića potvrdio je dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio, stoga je HRT primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja, kaže se u priopćenju.

Ništa od sučeljavanja do 1. srpnja

HRT je kao javni servis i u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata prije nego 17. lipnja nastupe izborna pravila, po kojima to nije moguće realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom HRT podsjeća da je na parlamentarnim izborima 2016. godine u pretkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se obojica odazvala.

Stoga će HRT, u skladu s izbornim pravilima, u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati, no tada se ne mogu sučeliti samo dvoje kandidata, već će pozvati predstavnike političkih grupacija koji prema anketi HRejtingu prelaze četiri posto, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike