voda 'do grla' / Otkazane sve operacije u Vinogradskoj: Zbog zastarjele opreme i infrastrukture ispaštaju pacijenti

Nakon što se sastao krizni stožer, bolnicu je obišao i ministar zdravstva Milan Kujunđžić

24.8.2018.
19:01
VOYO logo

Otkazane su sve operacije na klinici za kirurgiju KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu zbog puknuća cijevi. Nakon što se sastao krizni stožer, bolnicu je obišao i ministar zdravstva Milan Kujunđžić. Uvjeravaju da će svi pacijenti biti zbrinuti.

Ukupno 20-ak pacijenata seli u druge operacijske sale i Klinike. "Naša služba građevine, odnosno naši inženjeri s vanjskim suradnicima su nama postavili dijagnozu da se radi o problemu izolacije, mi se nadamo da će to biti gotovo za par dana", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ministar Kujundžić uvjerava da pacijenti neće biti zakinuti. "Apsolutno. Uvijek tako reagiramo, uvijek jadni drugima uskačemo. Iako je ravnatelj sve uspio organizirati ovdje u Vinogradskoj spremni su te pacijente sve ostale bolnice preuzeti" kazao je Kujundžić.

Ali u problemima je i Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj. Zakazala su dva uređaja za rendgen pa su operacije odgođene. "Ali već jutros i mislim da tu neće biti nekih većih problema", zaključio je ravnatelj KBC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No CT uređaju spasa nema, novi se čeka više od godinu dana. Gotovo 80 posto dijagnostičke opreme u bolnicama je dotrajalo.

"Ovo nije jedinstveni slučaj svako toliko imamo da se dogodi ovakva situacija. Mislim da se ne razmišlja strateški dovoljno o ulaganjima kakao bi se ovakve situacije izbjegle. Ja se nadam da ovo neće nikoga dovesti u opasnost", smatra Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zastarjela opreme i infrastrukture ispaštaju pacijenti i liječnici, a u Vinogradskoj je voda ovog puta došla "do grla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo