Nastavak suđenja / Otac ubojice Kristine Krupljan: 'Sama se ozljeđivala i prijavljivala ga policiji, ujutro bi se posvađali, navečer bi bila kod njega'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću za teško ubojstvo Kristine Krupljan. Svjedočili su roditelji optuženog Ivo i Olivera Komšić

2.2.2018.
12:25
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Tijek svjedočenja

13.40 "U pošti sam prije mjesec dana susreo Vesnu (Kristinina majka op. a.). Napala me kako sam mogao tako odgojiti sina. Ispričao sam joj se, pozvao ju na kavu. Sjedili smo zajedno dva, tri sata. Predložio sam da kupimo grob na Mirogoju i napravimo veliki bijeli spomenik za Kristinu, što je zamolio David jer ju je volio. Žao mi je zbog svega, Kristina je bila kao naše dijete. Ne daj Bože da se drugom tako nešto dogodi", zaključio je svjedočenje Ivo Komšić.

>> Komšićeva majka: 'Psihički se liječio u Bosni, imao je strahove, priviđenja, nismo htjeli da se za to zna'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.30 Glede slučaju u kojem se Komšića sumnjiči da je razbio Kristinin automobil, svjedok je rekao da je vozilo razbila sama. Otac optuženog izjavio je i da si se je sama slomila nos, a prije toga ga je više puta ošamarila, za što je optužila Davida Komšića.

13.15 "Kad je David imao prometnu nesreću u kojoj je poginuo pješak prijetio mu je sin ubijenog, pa je počeo nositi mali nož skakavac, ali to nije bio nož kojim je ubio Kristinu", izjavio je Ivo Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.50 "22. veljače bio sam u hotelu, nazvala me kći, David je plačući rekao da dođem. Došao sam iza kuće, on je stajao, plakao i povraćao. Tražio je da zovemo hitnu, policiju, vikao njezino ime. Pitao sam ga što je bilo. Ubo sam Kristinu nožem u vrat, rekao mi je. Otišli smo na policiju, on je u autu plakao, jecao, vikao 'Kristina, Kristina'. Nazvao sam odvjetnika Frana Olujića, koji mi je prijatelj, da ga pitam što da radim", ispričao je otac Davida Komšića o kobnoj noći.

12.30 "Znala se sama ozlijediti i prijaviti ga policiji, pa bi nakon dva dana povukla iskaz. Policija je trebala imati jednu patrolu samo za nju. Slali su prijeteće poruke jedno drugom. Kad su se znali posvađati bilo je u sat vremena 150 propuštenih poziva s njezinog skrivenog broja. Mene nije htio slušati da ta veza ne ide. Ujutro bi se posvađali, a navečer bi došla k njemu. Rekao sam mu da prekinu, ali on je bio na mene", izjavio je Oliver Komšić o odnosu Kristine i Davida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.15 "Zavoljeli smo Kristinu kao svoje dijete, stalno je bila kod nas. David je imao psihičkih problema, slabo je učio, nismo htjeli da se to zna jer nas je bilo sram u novoj sredini", započeo je svjedočenje Komšićev otac.

12.10 Ivo Komšić, otac optuženog, također je odlučio svjedočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je svjedočila majka Davida Komšića."Samo se sjećam da povraća, hvata se za glavu, plače, viče da zovemo hitnu. Pitala sam ga što se dogodilo, ali ništa nije odgovarao', posvjedočila je Olivera Komšić o trenucima nakon ubojstva.

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Zagrebu jučer je počelo suđenje Davidu Komšiću za zločin tijekom kojeg je brutalno usmrtio bivšu djevojku Kristinu Krupljan, izbovši je nožem 88 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo sumnjiči Komšića da je 22. veljače 2017. u Opel Astri, nakon što su se vratili iz noćnog izlaska, ponukan ljubomorom 20 cm dugim nožem zadao 73 ubodnih i 15 reznih rana nakon čega se Komšić udaljio.

Jučerašnji početak suđenja obilježio je iskaz majke ubijene Kristine koja je kazala da je Komšićev otac njezinom bivšem odvjetniku dao 34 tisuće eura da potpiše suglasnost o najblažoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo