Osumnjičeni za silovanje djevojčice poznat je policiji

'Mislim da još ne razumije što joj se dogodilo jer nikad nije čula za silovanje niti zna išta o tome. Još je premala za to.

7.2.2011.
22:44
VOYO logo

Sedamnaestogodišnjem mladiću kojeg se sumnjiči da je u Vinkovcima silovao 10-godišnju djevojčicu istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru Nevenka Zeko odredila je pritvor u trajanju 30 dana.

"Nije uobičajena praksa da se maloljetnika zadržava u pritvoru. No u ovom slučaju odlučila sam ga zadržati zato što postoji mogućnost da ponovo počini neko kazneno djelo. S obzirom na to da je do sada višestruko prijavljivan, ali nikakve sankcije nisu bile od koristi", pojasnila je svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka silovane djevojčice priželjkuje maksimalnu kaznu za maloljetnika.

"Mislim da još ne razumije što joj se dogodilo jer nikad nije čula za silovanje niti zna išta o tome. Još je premala za to. Bitno nam je da što prije zaboravi tu strahotu, da prestanu priče, jer moramo je zaštititi", kazala je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladića je policija do sada prijavljivala više od 30 puta. Razlozi su bile krađe, prevare, tučnjave i maltretiranja. Dolazi iz problematične obitelji, a starija braća su mu, također, u zatvoru.

Njegova majka tvrdi da je mladić priznao silovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što mu je to puklo u glavi, ne znam. To su bile sekunde, a sve je trajalo oko deset minuta. Čim sudac to bude dopustio, posjetit ću sina u zatvoru jer i mene interesira zašto je to učinio i zašto nas je sve uništio. Šokirana sam. Išao je u školu. Imao je prijatelje. Pa i djevojku je imao lijepu k'o slika. Što mu je to trebalo, ne znam", rekla je.

Državno odvjetništvo je protiv 17-godišnjaka podnijelo prijavu za kazneno djelo spolnog odnosa s djetetom pod prisilom. Za taj bi krimen mogao dobiti osam godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102050161006 arti-201102040996006

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo