ujedinjenje zastupnika /

Oštre reakcije hrvatskih političara: arbitraža sa Slovenijom još je jednom ujedinila SDP i HDZ

Uoči posjeta Sloveniji Juncker je poručio da komisija podržava arbitražni proces Hrvatske i Slovenije koji i dalje traje i koji je u interesu obiju strana, ali i u interesu učinkovite primjene propisa Europske unije

2.3.2017.
18:41
VOYO logo
Image
reakcija ministra /

Stier: 'Nema arbitraže sa Slovenijom, Europska komisija se u to ne može miješati'

Image
reakcija ministra /

Stier: 'Nema arbitraže sa Slovenijom, Europska komisija se u to ne može miješati'

Gdje je točna granica Hrvatske i Slovenije i kome pripada Savudrijska vala - rješenje sa Slovencima tek treba naći, ali ne arbitražom - poručili su još 2015. jednoglasno saborski zastupnici.

"Naši su prijatelji Slovenci željeli malo prevariti, trikovima na suce utjeccati  ručkove, večere, od toga nema ništa taj sporazum je za HR mrtav.)Miro Kovač (HDZ), saborski zastupnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je za hrvatsku prošlost, za predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera, očito nije, pa je uoči dolaska u Sloveniju rekao, a u Sloveniji dodatno potvrdio da podržava arbitražni sporazum.

"Podržavam i očekujem ono što će odlučiti Međunarodni arbitražni sud i pozvao bih sve uključene u spor da učine isto", poručio je Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske Komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj oštre reakcije. Stanku u Saboru zatražio je Klub zastupnika SDP-a.

"Želi li nam Komisija pokazati da cilj opravdava sredstvo, zaziva li ona Machiavellia? Nadam se da ne jer u suprotnom to bi bila katastrofa. To bi bio sumrak Europske unije", izjavio je Joško Klisović (SDP), saborski zastupnik.

Arbitraža sa Slovenijom još je jednom ujedinila SDP i HDZ.

"Što god govorio Juncker nas to ne zanima  postoji sabor vlada I iznad hrv sabora samo dragi Bog, nitko drugi, prema tome nikakvih tu bojazni nema", poručio je Miro Kovač (HDZ), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideju o nastavku arbitraže sa Slovenijom, skandaloznom smatraju i u Mostu.

"Juncker zaboravlja da je taj arbitražni proces duboko kompromitiran… Kako bi se taj Kako bi se taj aparatčik ponašao da se radi o Luksemburgu u ovakvome ili sličnom sporu gdje se radi o granici I bitnim nacionalnim interesima", kazao je Miro Bulj (MOST), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija iščekuje rezultate arbitraže, koji bi se trebali znati ove godine. Hrvatska, s druge strane, inzistira da se spor sa Slovenijom riješi jedino bilateralnim putem. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo