Ostojić: HDZ je nestabilan

3.1.2010.
20:22
VOYO logo

"Za ovu zemlju prijevremeni izbori su jedino pravo rješenje", kazao je Ostojić naglasivši da govori u ime Predsjedništva SDP-a. Ostojić je kazao kako se događanja unutar HDZ-a odražavaju na stabilnost cijele zemlje pa bi samo prijevremeni izbori i legitimitet vlasti koja bude izabrana mogli Hrvatsku izvući iz gospodarske krize i korupcijskih afera u koje nas je, po Ostojiću, doveo HDZ.

Istaknuo je kako najava Ive Sanadera da će se politički aktivirati kao počasni predsjednik HDZ-a "unutarnja stvar HDZ-a, kao i njegova (Sanaderova) ocjena prvog kruga predsjedničkih izbora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S druge strane, u ovom bi trenutku bilo bolje da je Sanader pred javnošću odgovorio na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojima se sada bave istražna tijela", rekao je Ostojić.

Na upit kako komentira Sanaderov zahtjev Predsjedništvu HDZ-a da se opredijeli kojeg će predsjedničkog kandidata podržati u drugom izbornom krugu 10. siječnja, Ostojić je više puta ponovio da se o tomu treba izjasniti premijerka Jadranka Kosor posebice u svojstvu predsjednice HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je Kosor rekla da u drugom izbornom krugu HDZ neće podržati ni jednog kandidata. "Bilo bi čudno da HDZ promijeni takav stav", dodao je Ostojić.

Sanaderov istup neće zaustaviti pobjedu SDP-ovog kandidata Josipovića u drugom krugu, ustvrdio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo