OSTOJIĆ: / 1800 izbjeglica krenulo iz Tovarnika; u Bapskoj bio zastoj zbog nove organizacije

Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec
17.10.2015.
11:52
PIXSELL, Marko Jurinec
VOYO logo

Ostojić je rekao da je u petak oko 8 sati slovenska strana na Macelju prihvatila 300 migranata, a daljnjih 300 na Murskom Središću.

Rekao je i kako se trenutačno u Bapskoj nalazi oko 600 migranata te da je priljev migranata tijekom noći nekoliko sati bio usporen zbog "reorganizacije na novi tempo". Priljev je "bio štopan" zbog organizacije na duži put, rekao je, a na pitanje kako je priljev štopan, Ostojić je odgovorio: "Migrantima se jednostavno kaže da stanu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznio je podatak da je do subote u 10 sati u Republiku Hrvatsku ušlo 188.700 migranata, a da je u kampu u Opatovacu oko 600 migranata.

U Čakovcu se neslužbeno doznaje da je između 9 i 10 sati šest autobusa s izbjeglicama stiglo na zajednički hrvatsko-slovenski granični prijelaz Mursko Središće i da je u tijeku njihov prihvat u Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZATVORENA GRANICA: /

Izbjeglice se na kolodvoru Tovarnik ukrcavaju na vlak za Čakovec

Image
ZATVORENA GRANICA: /

Izbjeglice se na kolodvoru Tovarnik ukrcavaju na vlak za Čakovec

Također po neslužbenim informacijama, 600 migranata bi tijekom dana iz Čakovca trebalo autobusima biti prebačeno prema graničnom prijelazu Goričanu, to jest prema Mađarskoj.

Hrvatske željeznice izvijestile su da oko 11,30 sati u kolodvoru Tovarnik počinje ukrcaj izbjeglica u 95. izvanredni vlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija: Stigli prvi autobusi s izbjeglicama

Na dva granična prijelaza s Hrvatskom na istoku Slovenije prispjela su u subotu prijepodne dva autobusa s izbjeglicama koji čekaju na registraciju, nakon čega će biti raspoređeni po slovenskim prihvatnim centrima, javljaju mediji, te dodaju da je u Ljubljani počeo sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojemu se razgovara o izbjegličkoj krizi.

Kako se očekuje, nakon sastanka Vijeća trebali bi biti objavljeni operativni postupci za transfer migranata preko Slovenije prema Austriji. Zapovjednik slovenske Civilne zaštite izjavio je pred početak sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost da se danas očekuje dolazak oko 1800 izbjeglica i migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski dužnosnici jučer su najavili da će se propuštanje izbjeglica kontrolirati, a postupak voditi u skladu sa schengenskim pravilima. Na zelenoj granici od jučer je pojačana zaštita policije i vojske koja pruža logističku potporu.

ZADNJI VLAK: Mađarske vlasti propustile izbjeglice na prijelazu kod Botova i zatvorile granicu Prema informaciji iz Slovenskih željeznica koje prate situaciju, a jučer su obustavile promet s Hrvatskom, danas još nemaju nikakvih uputstava o eventualnom prebacivanju izbjeglica s hrvatske granice prema Austriji, o čemu su javljali neki mediji, a promet vlakova s Hrvatskom i dalje je obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janez Krivec iz Slovenskih željeznica rekao je da za eventualni prijevoz izbjeglica, ako dobiju takve instrukcije, imaju pripremljene vagone.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo