OSTALI BEZ POSLA I DOBILI NOVČANU POMOĆ: / Evo koliko su u ovom hrvatskom gradu dobili samci, a koliko kućanstva

Image

Radi se tek o prvom ciklusu isplata jer novi zahtjevi svakodnevno pristižu te se očekuje da bi druga isplata novim korisnicima ove mjere mogla biti već za dva tjedna

28.4.2020.
15:58
VOYO logo

Grad Dubrovnik isplatio je privremenu novčanu pomoć za 43 korisnika koji su zbog pandemije ostali bez primanja i to u ukupnom iznosu od 93.000 kuna.

Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, privremena novčana pomoć za samca iznosi 1.500 kuna mjesečno dok za kućanstvo iznosi 3.000 kuna mjesečno, a isplaćuje se za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine. Riječ je o prvom ciklusu isplata jer novi zahtjevi pristižu svaki dan. Druga isplata novim korisnicima ove mjere mogla bi se dogoditi već za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovački dnevnik podsjeća da su na internetskim stranicama Grada Dubrovnika objavljene detaljne upute i kriteriji koji su potrebni za obrazac zahtjeva. Tako građani te gospodarstvenici mogu ostvariti svoja prava obuhvaćena paketom mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se tek o prvom ciklusu isplata jer novi zahtjevi svakodnevno pristižu te se očekuje da bi druga isplata novim korisnicima ove mjere mogla biti već za dva tjedna. Iznos od 17,15 milijun kuna namijenjen je paketu mjera za ranjive skupine, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo