Ostali bez 1,5 mil. eura jer njihova zgrada ne postoji

Zgrada karlovačkog Veleučilišta nije ucrtana u zemljišne knjige, iako je utemeljena još u 17. i dovršena početkom 18. stoljeća.

10.8.2011.
13:11
VOYO logo

Iako su se na karlovačkom Veleučilištu pomirili s odlukom i već traže nove izvore financiranja, mnogi još ne mogu vjerovati kako je i zbog kojih razloga ta visokoobrazovna ustanova ostala bez milijun i pol eura iz europskih fondova za ostvarenje jedinstvene ideje pod nazivom Atrij znanja.

Projekt kojim bi se dvorište prostora na Strossmayerovom trgu 9 pretvorilo u atrij, a u potkrovlju uredila multimedijalna knjižnica, najstručnija u ovom dijelu Hrvatske, nije prošao kod Europske komisije zbog proceduralne pogreške. Točnije, objekt, koji je utemeljen još u 17. i dovršen početkom 18. stoljeća nikada nije bio ucrtan, a Urbanistički plan Karlovca do dana prijavljivanja projekta nije bio na snazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč uvjeravanjima grada Karlovca i Ministarstva kulture da je zgrada stara 300 godina od 2005. u vlasništvu Veleučilišta te da je ta institucija uložila milijune kuna za uređenje i opremanje zgrade, nije bilo moguće ishoditi dokumentaciju.

"Ispalo je da je to prazna ledina i da želimo nešto raditi na trećem katu, a nemamo ni prizemlje. Imali smo usmene preporuke i sve moguće papire koji potvrđuju da smo tu, ali nismo uspjeli na natječaju EU. Međutim, to nas nije obeshrabrilo. Atrij znanja osobno me jako veseli. I dalje ćemo gurati taj, kao i sve ostale projekte na kojima radimo", poručio je dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uredili bi i 11 kabineta

Savjetnica dekana za projekte Nina Popović napominje da je projektom predviđeno uređenje jedanaest nastavnih kabineta, studijski dio knjižnice i prostor za pohranu knjige površine 230 četvornih metara. Veliki natkriveni atrij imao bi 260 kvadrata i predstavljao novi polivalentni prostor studentskog okupljanja.

"Uređenje Veleučilišta, potkrovlja i atrija odgovor je na sve veći broj studenata, rastuće potrebe ustanove za prostorom i želju za povećanjem studentskog standarda", kaže Nina Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo