Ostajemo bez državnog vrha, vodi nas Šeks

13.4.2010.
11:49
VOYO logo

Protokoli troje dužnosnika nisu, naime, uskladili službena putovanja, pa se tako dogodilo da će se troje najviših dužnosnika u srijedu naći na putovanjima izvan zemlje.

Predsjednik Sabora Luka Bebić na službenom je putovanju u Japanu, premijerka Jadranka Kosor bit će u službenom posjetu Bugarskoj, a dođe li do bilo kakvih izvanrednih okolnosti u državu se najbrže može vratiti predsjednik Ivo Josipović, koji će se nalaziti u susjednoj BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako niti u Ustavu niti u zakonima nema zabrana takve prakse, bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić za Novi list je potvrdio da postoji običajno pravilo da svi najviši dužnosnici ne napuštaju državu u isto vrijeme.

"No, budući da je ovo mirnodopsko vrijeme, da Hrvatska nije svjetska velesila i da nije neposredno ugrožena, ne vidim da je to neki veći problem, no takvu bi praksu trebalo izbjegavati", kaže Granić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik i premijerka nikada u istom prijevoznom sredstvu

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun za Slobodnu Dalmaciju objasnio je kako premijerka i šef države ispunjavaju ustavnu obvezu sukreiranja vanjske politike, dio čega nije i obveza usklađivanja putovanja u inozemstvo.

U Uredu predsjednika Republike kažu da je Josipović ranije dogovorio put u BiH te da nije obvezan usklađivati svoje odlaske preko granice s Vladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi su potvrdili kako postoji pravilo da se predsjednik Republike i predsjednica Vlade nikada ne voze istim prijevoznim sredstvom.

Prethodni članak:

arti-201004070259006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo