'Različita mišljenja' / Ostaje li Krstičević ili odlazi? Premijer otkrio da se uopće nije čuo s predsjednicom

Požari u Dalmaciji izrodili su jednu od najčudnijih ostavki i otvoreni sukob predsjednice i premijera

20.7.2017.
18:53
VOYO logo

Andrej Plenković danas je otkrio nekoliko stvari koje su zagolicale javnost - prva: da ostavka ministra obrane do danas u Vladu uopće nije stigla. I drugo - da se uopće nije čuo s predsjednicom države čija je izjava navodno uzrok ministrove ostavke.

Na upit novinara - do kada će trajati ova neizvjesnost oko ostavke potpredsjednika Vlade, premijer je odgovorio: "Dokle god hoćemo" te doskočicom poručio - da je sve u njegovim rukama. "Sad sam pitao gospođu tajnicu je li što stiglo, kaže da nije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je premijer propitkivao novinare žele li oni to da Krstičević ode, Krstičevićeve kolege su odreda novinarima isticale koliko je on dobar ministar.

"Mi smo prijatelji, kolege generali i naglašavam da sve što radi u okviru MORH-a ima iznimno veliko značenje", o Krstičeviću je kazao ministar branitelja Tomo Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni osobno bi bilo žao da otiđe iz vlade. Može mnogo doprinijeti. Ali to neće promijeniti moje mišljenje o njemu kao heroju", ističe Lovro Kuščević, ministar uprave.

"Šteta bi bilo takvog čovjek i ministra izgubiti iz Vlade", izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bih volio i dalje sjedi pored mene - nas dvoje smo cimeri", kazao je Zdravko Marić, ministar financija.

U situaciji opipljive napetosti na relaciji Markov trg - Pantovčak, premijer ponovno daje Krstičeviću za pravo da se ljuti na predsjednicu jer je - spomenula vojsku.

"Mislim da vam je sasvim jasno da netko tko toliku ulaže energije, znanja, iskustva, emocija, ljubavi prema domovini, angažmana za sve što se tiče nacionalne sigurnosti i obrane da želi da i ono što se komentira u pogledu njegovog rada bude sukladno onome što radi, nije neozbiljno nego je ljudski", izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaku dvojbu otklonio je slijedećom izjavom u kojoj je sebe stavi na jednu, a predsjednicu na drugu stranu: "Ovo nije sukob nego jedna situacija u kojoj imamo različita mišljenja o ocjeni rada Hrvatske vojske."

Da bi bilo još interesantnije, premijer je otvoreno rekao da se unatoč ovim nesporazumima uopće nije čuo s predsjednicom. "Nemamo tu što raščišćavati, svatko radi svoj posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve je krenulo nakon izjave predsjednice da je vojska na opožareno područje Splita mogla izići i ranije.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo