Jesu li djeca u školi izložena toksičnim česticama azbesta?

Nakon što se u Osnovnoj školi Većeslava Holjevca u zagrebačkom Sigetu urušio krov, roditelji su zabrinuti jer su u tijeku radovi dok su djeca u školi.

24.1.2013.
12:59
VOYO logo

"Katastrofa, panika je čista. Dvoje sam djece poslala u školu, jedno od njih ima problema s respiratornim traktom, ne znam što da radim. Dolaze do mene informacije da se te azbestne ploče razbijaju, a uopće se ne razbijaju već ih spuštaju jer prokišnjava. Iskreno ću vam reći, ne znam što da radim", rekla je Anteni Zagreb jedna zabrinuta mama.

Ravnatelj škole Ivan Ostrogonac kaže da se radi o provokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim to komentirati, valjda o tome vodi računa Grad Zagreb koji vodi poslove. To više nije ni strah ni znatiželja, to je provociranje", rekao je ravnatelj.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić kaže da što se sigurnosti tiče - opasnosti nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema nikakve opasnosti po djecu'

"Taj krov je dignut prije 20-30 godina jer je prokišnjavao i nikakvog sigurnosnog problema nije bilo", rekao je Kalinić te, što se građe tiče, uputio na pročelnika gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport - Ivicu Lovrića.

Pročelnik Lovrić umiruje - nema nikakvih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imali sličnu 'dramu' i na Osnovnoj školi Vladimira Nazora, međutim, nikakvih problema nema. Urušeni dio krova se uklanja, mislim da će to biti gotovo danas, i doista se radi po svim ekološkim standardima. Nikakve, baš nikakve opasnosti po djecu nema, nikada to ne bismo prepustili slučaju", poručuje Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo