OSJEČKA BOLNICA SAMO OVE GODINE OSTALA BEZ ČETIRI UGLEDNA LIJEČNIKA: / 'Nisam više želio raditi u takvim uvjetima'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić

Osječka je bolnica za kratko vrijeme ostala bez četvero specijalista s doktoratom znanosti i znanstvenim zvanjima,

17.1.2018.
19:57
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju sredinom 2013. godine pa do rujna prošle godine, Klinički bolnički centar Osijek napustilo je čak 66 liječnika specijalista. Taj trend se nastavlja jer su samo od početka ove godine osječku bolnicu napustila četiri ugledna liječnika koji su ondje odradili više desetljeća staža.

Glas Slavonije piše kako je 2. siječnja u KBC-u Osijek prestao radni status prof. dr. sc. Damira Gugića, koji je ondje proveo 25 godina te u dva mandata bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju. On je koncem prošle godine dao otkaz nezadovoljan radnim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ALARMANTNO STANJE: /

Samo iz ovog KBC-a ove su godine otišla 24 liječnika i 57 medicinskih sestara i tehničara

Image
ALARMANTNO STANJE: /

Samo iz ovog KBC-a ove su godine otišla 24 liječnika i 57 medicinskih sestara i tehničara

Zvali ga iz Maribora da preuzme tamošnji onkološki odjel

"Nisam više želio raditi u takvim uvjetima i biti dio takvog tima", kazao je prof. Gugić, aludirajući na odnos aktualnog vodstva bolnice prema struci i liječnicima, ali i pacijentima i načinu liječenja.

Gugić je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku i predavač u srednjoj Medicinskoj školi. Zasad, kaže, ostaje ondje predavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvali su me iz bolnice u Mariboru da preuzmem njihov onkološki odjel, ali mi to za sada ne odgovara. Moram reći da se osjećam preporođeno i nisam požalio ni tren zbog svog poteza", iskreno je kazao prof. Gugić za Glas Slavonije.

Image

"Nažalost, znam još kolega koji planiraju odlazak"

S prvim danom ove godine radni staž u KBC-u Osijek prestao je i poznatom abdominalnom kirurgu, doc. dr. sc. Draženu Vidoviću, koji prelazi u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica gdje će preuzeti mjesto predstojnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju. I on je u osječkoj bolnici odradio četvrt stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći da sam htio promjenu, a u osječkoj sam bolnici osjećao da ne mogu napredovati. U KBC-u Osijek radio sam od 1993., što znači 25 godina. Nažalost, znam još nekoliko kolega koji planiraju svoj odlazak iz ove ustanove", kazao je doc. Vidović.

Nakon 20 godina staža, osječku bolnicu odlučila je napustiti i dr. sc. Marinela Rosso, bivša pročelnica Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju. Ona će karijeru nastaviti u Poliklinici Rosso čiji je vlasnik njezin suprug, dr. med. Mićo Rosso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Krunoslav Petric

"Tamo se više nisam ugodno osjećala"

"Istina je da sam odlučila napustiti osječku bolnicu. Mogu samo reći da se tamo više nisam ugodno osjećala. Srećom, imala sam kamo otići jer suprug i ja imamo privatnu polikliniku u Osijeku, ali mi je žao onih kolega koji si taj luksuz ne mogu priuštiti", kazala je za Glas Slavonije dr.sc. Rosso.

Inače, s početkom godine u mirovinu je otišao i dotadašnji predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je osječka bolnica za kratko vrijeme ostala bez četvero specijalista s doktoratom znanosti i znanstvenim zvanjima, pa se u osijeku pitaju ima li tamošnja bolnica još dovoljno kadrova sa znanstvenim zvanjima kako bi uopće ispunjavala uvjete za status kliničkog bolničkog centra.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo