ZADNJI SATI DO OVRHE / Organizatorica sutrašnjeg prosvjeda: 'Institucijama je dovoljno pola sata da netko promijeni odluku, mi se iskreno tome i nadamo'

'Nadam se da će pobjediti razum i ljubav i da svi vide da se ovdje radi o jednoj strašnoj situaciji da dijete nije dobilo svoja osnovna prava koja ima po hrvatskom zakonu', poručila Vanda Plazonić.

26.6.2017.
21:54
VOYO logo

Na svakodnevne ovrhe Hrvati su već pomalo postali imuni, ma što netko na nekomu ovršio. Dok sad na red nisu došla i djeca - zbog čega se sutra sprema masovan prosvjed u Splitu.

Majka Nina Kuluz svoju je priču u Direktu već ispričala: sud joj oduzima sina i dodjeluje ga ocu talijanskom poduzetniku, kojeg ona optužuje za maltretiranje i prijetnje, a zbog čega je prije 6 godina pobjegla iz Torina u Split. Na njezina vrata sutra bi trebala pokucati policija, odvjetnici, sudski ovršitelji i Centar za socijalnu skrb kako bi ovršili njezina sina Cezarea. Zbog toga se na noge digla cijela Hrvatska: dolazak su najavili prosvjednici iz mnogih dijelova zemlje, uz majku su stali i splitski branitelji i Torcida i Severina, koja je na Facebook grupi "I ja sam majka“ pozvala na podršku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za RTL Direkt progovorila je organizatorica prosvjeda i bliska Ninina prijateljica Vanda Plazonić koja je na mjestusutrašnjeg prosvjeda, na splitskim Pujankama 71, gdje živi Nina Kuluz.

Prosvjed počinje sutra na mjestu gdje se nalazite u 9 sati - što očekujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ne tražimo prosvjed nego mirno okupljanje građana koji će poslati poruku svim institucijama da se vidi da one ne obavljaju svoj posao. Vjerujem da je institucijama dovoljno pola sata da netko promijeni odluku, mi se iskreno tome i nadamo. Ja se nadam da će pobjediti razum i ljubav i da svi vide da se ovdje radi o jednoj strašnoj situaciji da dijete nije dobilo svoja osnovna prava koja ima po hrvatskom zakonu. I nadam se da će oni koji mogu kroz jutro imati vremena reagirati. 

Ona danas nije razgovarala s novinarima, zna li ona što će se sutra 
dogoditi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu opisati koju snagu Nina ima, od samog početka je pokazala snagu i što pokazuje i njezin sin koji je sretno, veselo i opušteno dijete.  

Kako dječak Cesare to podnosi?

On želi ostati s majkom. Moramo dati sve od sebe da prevlada ljudski razum i da svi shvate da to dijete mora ostati bezbrižno i sretno i nastavi imati djetinjstvo kakvo i ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ninini odvjetnici ne odustaju, uputili su nekoliko žalbi da se ovrha odgodi i sud bi trebao o tome odlučiti?

To je posljednja nada kojoj se svi nadamo i u koju vjerujemo. Sutra je radni dan i vjerujte mi svi smo optimistični. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo