premijer u Karlovcu / Orešković pohvalio HS Produkt, ali i obećao da će platiti troškove ljetovanja iako ne vjeruje da su 100.000 kuna

Image
Foto: KAportal

Orešković je posjetio HS Produkt u Karlovcu, za koji je ocijenio da je “jedna sjajna priča” i dodao kako se nada da “ćemo se u Hrvatskoj baviti s pametnijim pitanjima nego gdje će jedan premijer ljetovati”.

18.7.2016.
15:17
KAportal
VOYO logo

"Još nisam vidio ni jednu fakturu tako da za tih 100.000 ne znam, ali ja sam sto posto uvjeren da moja djeca, supruga i ja kad sam par puta tamo bio za vikend nismo potrošlili 100.000 kuna. Kad vidim fakture, pokrit ću naše troškove, to čekam", izjavio je danas u Karlovcu tehnički premijer Tihomir Orešković komentirajući navode Jutarnjeg lista da je premijerova obitelj za boravka u državnoj vili u Opatiji na hotelskih catering potrošila navodno više od 101.000 kuna.

Nakon obilaska HS Produkta premijer je izjavio: "Ovo nisam očekivao, ali to što sam danas vidio je na svjetskom nivou, možemo konkurirati svjetskim igračima. Ovu tehnologiju koju imamo, investicije, vizija, i ono najbitnije, znanost. Ja sam uvjeren da je ova firma primjer i za druge i na to bi trebali biti svi ponosni. Volio bi da mogu u Hrvatskoj kopirati takve firme, to bi bilo sjajno". Također je napomenuo da je HS Produkt u konkurenciji za isporuku 100.000 pušaka za vojsku ili policiju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor tvornice Željko Pavlin pojasnio je da je njihova tvornica jedan od sudionika međunarodnog tendera i da bi francusko Ministarstvo obrane rezultate natječaja, za koji je vrijednost procijenjena na 300 milijuna eura, trebalo objaviti do kraja godina.

Više pročitajte na KAportalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo