OREŠKOVIĆ KOD PREDSJEDNICE: / Otkrio što će mu biti prvi potez

Image
13.1.2016.
12:48
VOYO logo

"Glavna tema ragovora bila je gospodarstvo. Predsjednica mi je partner i zajedno smo podijelili ideje o tome u kojem je stanju Hrvatska u vezi gospodarstva i na koji način možemo zajedno raditi da poboljšamo klimu u Hrvatskoj i povučemo investicije izvana", rekao je Tihomir Orešković novinarima nakon što ga je primila hrvatska predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračun

''Fokusirat ćemo se na ključne baze. Kako pokrenuti neaktivne imovine i to je jedna od mogućnosti za Hrvatsku. Državna imovina koja nije u funkciji. To je mrtvi kapital to treba aktivirati i iskoristiti da smanjimo dug'', rekao je, prenosi N1.

Orešković je, nakon razgovora s predsjednicom koji je trajao oko sat vremena, otputovao u Kitzbühel na zatvoreni skup predstavnika investitora, banaka i analitičara u organizaciji Unicredita, a s njima će sutra, kako je rekao novinarima, razgovarati o hrvatskome dugu koji iznosi gotovo 90 posto BDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti su investitori naši partneri i želim čuti što će mi oni reći. Dug nam je skoro 90 posto BDP-a i raste, što je zabrinjavajuće i treba vidjeti kako ga smanjiti. Programe i planove imam i predstavit ću ih u pravo vrijeme, a sada mi je bitno podijeliti ideje s investitorima da vidimo na koji način taj dug možemo smanjiti te kroz godinu, dvije pokrenuti rast", rekao je Orešković novinarima.

''Radimo na konkretnim programima. Stavit ću ih na stol. Imamo način kako infleksiju promijeniti i uvjeren sam da kad čuju ideje da će im se svidjeti i da će se kroz implementaciju u kratkom roku imati utjecaj na naš rejting'', rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SERVIRAJU MU MINISTRE: /

Orešković ima odgovornost SAMO prema Karamarku

Image
SERVIRAJU MU MINISTRE: /

Orešković ima odgovornost SAMO prema Karamarku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo