DOBAR POSAO NA KVARNERU /

Ordinacije prepune stranaca: liječnici okreću milijune u turizmu

Opatija je domaćin jednog od najvećih događaja u zdravstvenom turizmu na kojem sudjeluje 300 stručnjaka iz 40 zemalja svijeta. Zdravstveni turizam najbrže je rastuća grana turizma, a Kvarner okreće milijune

25.4.2017.
18:17
VOYO logo

Na parkiralištu Talijan do Talijana. Uz aute, tu su i kamperi. Nije ovo parkiralište hotela, već stomatološke poliklinike. Stotinjak Talijana, čekaju svoj red. Gospođa Puttelli ovamo dolazi 7 godina.

"Cijene su puno niže nego u Italiji. Nešto što bih kući platila deset tisuća eura, ovdje me košta manje od sedam tisuća!", kaže Clara Puttelli pacijentica iz Italije. Klinika radi i subotom. Posla i previše. Dnevno oko 120 pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno su do 50 posto povoljnije cijene ukupno u jednom radu nego što mogu dobiti u Italiji", kaže Nataša Rubeša, zamjenica ravnatelja Poliklinike Rident.

Posjeti zubaru nisu jedini adut Kvarnera. Vlasnica Termi u Selcu tvrdi da je ključ uspjeha u edukaciji, modernom pristupu i vrhunskim uređajima. 
"Kroz ovih 27 godina imali smo klijente iz 86 zemalja i brinuli smo se o više od 120 svjetskih šampiona. Znači, u jednom malom selu od 800 stanovnika, može se živjeti i raditi od zdravstvenog turizma", kaže Vlasta Brozičević, vlasnica Poliklinike Terme Selce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On može biti tvornica novca, ključ za produljenje sezone, ali Hrvatska mora udružiti sve potencijale.

"U našem slučaju govorimo oko 300 milijuna kuna, a možemo govoriti o mogućnostima preko milijardu eura na godišnjoj razini", smatra Vladmir Mozetič , predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. O toj temi u Opatiji razgovara 300 svjetskih stručnjaka iz 40 zemalja. Okupio ih je Britanac s vodećeg svjetskog portala za medicinska putovanja i zdravstveni turizam. 

"Željeli smo Opatiju i Hrvatsku staviti na globalnu mapu jer je turizam silno važan za hrvatsko gospodarstvo, a zdravstveni turizam može osigurati ogroman napredak - za hotele, bolnice, klinike, wellnese - da te kapacitete punite čitavu godinu", naglasio je Keith Pollard, izvršni direktor Medical Travel Journala.

Zdravstveni turizam ima globalni rast i do 20 posto godišnje, a Hrvatska sve predispozicije za uzeti dobar dio tog kolača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo