Oprostio pijanoj vozačici zbog koje je ostao bez nogu

Nakon što ga je automobilom pokupila pijana profesorica, satnik Marko Pavković ostao je bez obje potkoljenice, i to samo nekoliko trenutaka nakon što se vratio iz mirovne misije u Afganistanu.

24.3.2010.
23:41
VOYO logo

Liječnici su satniku Marku Pavkoviću nakon automobilske nesreće, koja se dogodila 16. ožujka, amputirali obje potkoljenice. Na Pavkovića je, nakon što se vratio iz misije u Afganistanu, na zagrebačkoj Aveniji V. Holjevca, dok je mijenjao gumu na svom automobilu, naletjela pijana profesorica Bernardina Petrović (45).

Nesreća se, kaže, dogodila u trenutku kada je posegnuo u prtljažnik da izvadi alat za promjenu gume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Začuo sam udarac i vidio kako se lim drugog automobila gužva na mojim nogama dok mi je tijelo presijecala neopisiva bol, vrućina i trnci, a netom prije no što sam izgubio svijest, ugledao sam i obrise vozača u automobilu koji me gnječio'', prisjetio se Pavković za Večernji list.

''Još u ratu odlučio sam da ću si skratiti muke ako ostanem paraliziran, tako da me amputirane potkoljenice nimalo ne uzrujavaju'', objasnio je Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to bio nesretan slučaj, pa iako su mu prijatelji rekli da je vozačica bila pijana, on joj ništa ne zamjera, jer, kaže, tko zna s kakvim se problemima sada suočava, što proživljava.

''Sigurno joj nije lako! Ja sam njoj u svom srcu sve oprostio, nije ona to namjerno učinila, a čuo sam i da me pokušala posjetiti u bolnici, no da je nisu pustili k meni, pa joj se ovim putem ispričavam jer nisam ni znao da je tu'', rekao nam je satnik Pavković i profesorici Bernardini Petrović poručio da bi je volio vidjeti i upoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su mu, kaže, najvažnije na svijetu njegove kćeri Inya (8) i Kim (16) koje često dolaze u posjet.

''Liječnici su rekli da ću se s protezama moći kretati i nadam se da ću dobiti priliku mladim vojnicima prenijeti svoja vojna iskustva, ali i da će država za mene pronaći neko mjesto, neki posao na kojem mogu biti koristan'', otkrio je razmišljanja o budućnosti Pavković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'''Pacijent se osjeća dobro, no njegov će oporavak trajati još najmanje mjesec i pol'', rekao je prof. Mate Majerović, predstojnik Odjela kirurgije i zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb. Nakon bolnice čeka ga oporavak u rehabilitacijskoj ustanovi.

''S obzirom na to da su pacijentu amputirane samo potkoljenice, kada proteze budu gotove, moći će savijati noge u koljenu, što će mu omogućiti lakše kretanje'', dodao je za Večernji list prof. Majerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo