OPET TAJNI POSJET PREDSJEDNICE / Sama je otisla na Bleiburg

14.5.2015.
16:37
VOYO logo

"Zavrsetak Drugoga svjetskog rata i pobjeda nad nacizmom, kojoj je velik obol dao i hrvatski narod, oznacili su pocetak jednog od najtragicnijih poglavlja hrvatske povijesti. U samo nekoliko poslijeratnih mjeseci ubijeno je ili od mucenja i iscrpljenosti stradalo mnostvo zarobljenih vojnika i civila. Njihov tocan broj ni do danas nije utvrden, jer su zrtve skoncale na vise stotina mjesta, na podrucjima nekoliko drzava, bez suda i dostojnoga pokopa.

Iskazujuci postovanje zrtvama 'Kriznoga puta' na Bleiburgu, u Teznom i Macelju imam obvezu moralno osuditi rezim koji je progonio i ubijao ljude. Zlocin je zlocin i nijednom se ideologijom ne moze opravdati. Zato su mjesta stradanja i patnje ujedno mjesta pijeteta i spomena na sve zrtve, ali i opomena nasem i buducim narastajima koliko je vazno bdjeti nad istinskom vrednotom svakog ljudskog zivota te koliko je vazno promicati duh demokracije i suzivota kao jamstva mira i bolje buducnosti", stoji u priopcenju iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo predsjednica je sredinom travnja posjetila Spomen-podrucje Jasenovac kako bi odala pocast zrtvama. Nije bilo medija i pratnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo