Uzorkovanje je provedeno u mesnici Perutnina Ptuj – Pipo, Zagrebačka 16, Sveti Ivan Zelina i utvrđena je bakterija Salmonella spp.
Ista je bakterija nađena u svježem mesu peradi – pileća prsa, pileći batak i zabatak, pilećem mljevenom mesu i pilećem strojno otkoštenom mesu uzorkovanom na Poljoprivrednom gospodarstvu Orehovec, Veliki Bukovec, Franje Sovića 45, odobrenog broja 1860. Proizvod, pileća prsa LOT 170324 proizveden 24. ožujka 2017. godine, pileći batak i zabatak LOT 170324, pileće mljeveno meso proizvedeno 24. ožujka 2017. godine pileće strojno otkošteno meso proizvedeno 24. ožujka 2017. godine, prema nalazu veterinarske i sanitarne inspekcije više se ne nalazi na tržištu.
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.