IZDANA UPOZORENJA /

Oluja u Istri, pada tuča i puše jak vjetar. Opasnost od nevremena u više regija

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL/Neverin

DHMZ je izdao niz upozorenja zbog visokih temperatura koje će ponegdje ići i do 40 stupnjeva, ali i upozorenje na jače grmljavinske pljuskove

14.8.2024.
15:53
Boris Scitar/PIXSELL/Neverin
VOYO logo

Iako će toplinski val trajati idućih par dana, dio Istre zahvatilo je nevrijeme. Kako javlja Neverin, nevrijeme je zahvatilo Buzet. Na snimci koju su objavili na Facebooku vidi se kako puše jak vjetar i pada tuča. DHMZ je izdao niz upozorenja zbog visokih temperatura koje će ponegdje ići i do 40 stupnjeva, ali i upozorenje na jače grmljavinske pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku izdano je i žuto upozorenje. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i olujnim udarima vjetra.

Image
Foto: DHMZ

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", javlja DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže uskoro jača promjena vremena

Kako je prognozirao naš meteorolog Dorian Ribarić poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će prevladavajuće sunčano i vrlo vruće pa i sparno, ali bit će mjestimice razvoja oblaka, a onda moguće i prolazno kraćih pljuskova koji mogu biti intenzivniji, osobito s pojačanim vjetrom. Temperatura do pljuskova oko 36-37 °C.

Na istoku većinom sunčano, ali krajem dana na zapadu i u Posavini moguć pokoji izraženiji pljusak. Ostaje podjednako vruće, između 35 i ponegdje vrlo visokih 38-39 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, kao i iznimne vrućine. Vjetar s mora tek slab, a temperatura opet onda malo viša, između 34 i 38 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, ali će mjestimice uz jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici, kao i unutrašnjosti Istre, biti malo kiše ili grmljavinskog pljuska, rijetko i uz samu obalu. Možda samo kasno navečer više kao pojačan vjetar. Do tada razmjerno mirno i vrlo vruće.

Iznimna vrućina nastavlja se do kraja tjedna, a bit će opet i malo stabilnije na kopnu u četvrtak i petak. Od subote opet raste vjerojatnost za popodnevne pljuskove, a čini se pravo pogoršanje vremena stiže u drugom dijelu nedjelje i osobito u noći na ponedjeljak kada će biti i lokalno jačeg nevremena uz osjetniji pad temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Padala je jaka kiša

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo