OLUJNI VJETAR, KIŠA, POPLAVE... / Opaka oluja Gudrun razbija po Hrvatskoj

Ponovno poplave u Slavoniji, jak vjetar koji čupa drveće po unutrašnjosti, jaka bura na Jadranu, pijavica u Dubrovniku - sve je to dio ciklonalnog sustava Gudrun koji je stigao u Hrvatsku.

21.6.2010.
9:47
VOYO logo

Prvi dan ljeta Hrvatska je dočekala uz jesensko vrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom te, za ovo doba godine, prilično niskim temperaturama.

U Zagrebu je u jutarnjim satima izmjereno samo 13 stupnjeva, a najhladnije je bilo u Delnicama čije je stanovnike "probudilo" 9 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više dijelova Lijepe naše vrijeme je doslovce podivljalo te je građanima stvorilo mnoge probleme. U Đakovu je u samo pola sata kiša potopila naselje Novi Centar - voda je ponegdje bila dublja od pola metra. Slična je situacija zabilježena i u Vukovaru, u kojemu kanalizacijski sustav nije izdržao veliki nalet oborinskih voda pa je poplavljena Ulica Josipa Rukavine.

Naši čitatelji javljaju o kišnoj nepogodi na području Osijeka. Posebno je ekstremno, kažu, bilo na osječkoj obilaznici, a u samom gradu nekoliko je vozila zaglavilo u potopljenim podvožnjacima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog poplave je, kako javlja Hrvatski autoklub, za osobna vozila zatvorena Podravska magistrala na dionici Koprivnica-Glogovac, dok ostala vozila mogu proći uz pojačan oprez.

U Zagrebu je od kiše jači bio vjetar. Po cijelom gradu ima polomljenog granja koje je oštetilo nekoliko automobila. U blizini Arhitektonskog fakulteta, olujni je vjetar iščupao veliki platanu te ju oborio na cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gajnicama je oluja jedno visoko stablo oborila na dvorište vrtića. Ozlijeđene djece, srećom, nije bilo, jer se dvorište već neko vrijeme uređuje.

Duž Jadrana zapuhala je jaka bura te je uzrokovala prometne probleme. Za pojedine skupine vozila zatvoreni su Paški most i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene, a usporeno se vozi autocestom A1 od Maslenice do tunela Sveti Rok. Jak je vjetar promet usporio i u unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku je viđena pijavica, a jak pljusak je potopio središte grada.

Institut za meteorologiju berlinskog sveučilišta oluju koja je stigla u Hrvatsku nazvao je Gudrun, prema jednoj ženi iz mita o Nibelunzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo