PRIKUPLJAJU SE OBAVIJESTI / Oglasio se MUP o izgredima u Grčkoj: 'Sve prikupljene informacije o navijačima dostavili smo grčkoj policiji'

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

'Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena', između ostalog piše u priopćenju

8.8.2023.
14:46
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se o izgredima u Ateni u kojima je poginuo jedan mladi Grk. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Povodom više medijskih upita vezanih za sudjelovanje hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, obavještavamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu).

Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GUST RASPORED /

UEFA odredila datum kada će se igrati odgođena utakmica AEK-a i Dinama

Image
GUST RASPORED /

UEFA odredila datum kada će se igrati odgođena utakmica AEK-a i Dinama

U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu.

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti", izvijestili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, utakmica 3. pretkola Lige prvaka između grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama trebala se odigrati u utorak, 8. kolovoza u Ateni. Ipak, utakmica je prema odluci UEFA-e odgođena i odigrat će se 19. kolovoza. Razlog su sinoćnji izgredi navijačkih skupina dvoju momčadi u kojima je poginuo jedan mladi Grk.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Posvuda krv, smeće, ostaci bengalki... Ovo je mjesto incidenta u Grčkoj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo