POTRES U HDZ-u: / Plenković se Karamarkovom metodom iz 2012. planira riješiti Mikulića?

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
1.2.2017.
8:48
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odlučio je, po svemu sudeći, srušiti čelnog čovjeka stranačke organizacije u Zagrebu Andriju Mikulića i to služeći se istom metodom kojom su se 2012. poslužili Karamarko i Brkić rušeći tada Antu Zvonimira Golema i instalirajući Mikulića, piše Novi list.

Neslužbeno se doznaje da je Plenković u utorak dobio pismo s potpisima 11 od 17 predsjednika HDZ-ovih područnih odbora u Zagrebu, u kojem se oni žale na Mikulića, tvrde da stranka u glavnom gradu ne funkcionira i mole premijera da ih primi na razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti potez vukao se i prije četiri i pol godine, a Karamarko i Brkić su primili nezadovoljnike jer su ih na kraju oni i potaknuli na pobunu. Gotovo je sigurno da će tako postupiti i Plenković, jer, neslužbeno se doznaje, iza svega stoji i Josip Jelić, HDZ-ovac iz Črnomerca blizak premijeru koji je skupljao potpise.

Linija Plenković - Jelić

Jelić je u Vijeće gradske četvrti Črnomerec ušao 2013. kada i Plenković, no on je kasnije zamrznuo svoj mandat i otišao u Bruxelles, a Jelić je nakon sukoba s Mikulićem napustio stranku i otišao u Most. Prije nekoliko mjeseci ponovno se učlanio u HDZ, na što je sigurno utjecalo Plenkovićevo preuzimanje dužnosti predsjednika stranke. Jelić je još samo običan član, ali iznimno je angažiran i u stalnom kontaktu s Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna navodno se uključio i u biranje vodstva Zajednice žena HDZ-a na razini Područnog ureda Črnomerec. U te izbore se, kako se može neslužbeno doznati, Plenković izravno umiješao i tražio da se izaberu kandidatkinje za koje je lobirao Jelić. Međutim, na kraju je za predsjednicu ipak izabrana druga kandidatkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo