prijava protiv odvjetnika /

Odvjetnice Luke Modrića prijavile kolegu koji je bio s njim na ispitanju u USKOK-u

Kako neslužbeno doznajemo - upravo je Modrićev uvjet i bio da prilikom ispitivanja bude odvjetnik kojeg je anagažirao

20.2.2018.
19:59
VOYO logo

Što se odvijalo iza ovih vrata te nedjelje uvečer?

Odvjetnik koji je s Lukom Modrićem stigao u USKOK - osječkim tužiteljima kazao je kako je ispitivanje  bilo korektno, te kako je Modrić dva puta pročitao svoj iskaz i na svaku stranicu se potpisao. Jučer su ga zbog toga Modrićeve nove odvjetnice prijavile komori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Disciplinskom prijavom stavlja mu se na teret  da je povrijedio dužnost čuvanja odvjetničke tajne propisanu čl. 13 Zakona o odvjetništvu", poručuju iz HOK-a.

Iako Radić u Osijeku nije otkrivao detalje samog Modrićevog iskaza već je odgovarao o postupanju USKOK-a, Modrićeva obrana i to vidi kao otkrivanje odvjetničke tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je Zakon o odvjetništvu jasan: on propisuje da je odvjetnik dužan kao tajnu čuvati sve ono što je saznao u vezi zastupanja svoje stranke, pa kada to dovedete u vezu sa njegovim iskazivanjem tada je apsolutno jasno das je on povrijedio odvjetničku tajnu", ističe odvjetnica Luke Modrića Laura Valković.

S tim se ne slaže odvjetnik Tihomir Mišić koji se inače bavi sportskim kaznenim pravom.     

"Moje stajalište je tu da kolega Radić nije prekršio odvjetničku tajnu, prvenstveno iz činjenice koliko je meni poznato - on je bio pozvan u svojstvu svjedoka isključivo na okolnost procesne forme odnosno na okolnost da li je Luka Modrić nakon ispitivanja pročitao zapisnik", jasno će odvjetnik sportskog kaznenog pravaTihomir Mišić.

Da je odvjetnik Radić bio s Modrićem u USKOK.u prvi je otkrio Zdravko Mamić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da je Modrić jedini do sad svjedok u povijesti Hrvatske otkako USKOK ovako djeluje - došao u pratnji odvjetnika Davora Radića. Ušretao u USKOK. U nedjelju u 22 sata i 15 minuta je bilo ispitivanje Modrića te godine i cijelo vrijeme ispitivanja Modrića u USKOK-u je bio Davor Radić" , govorio je Mamić.

Da li odvjetnik inače mora biti sa svjedokom prilikom ispitivanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne! Ne!", kaže nam Mišić.

Ukojim situacijama mora biti?

"Ako se radi o svjedoku oštećeniku, u toj situaciji", jasno će.

Očito je u toj situaciji bio Modrić jer kako neslužbeno doznajemo - upravo je Modrićev uvjet i bio da prilikom ispitivanja bude odvjetnik kojeg je anagažirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo