VRIJEDNA DONACIJA /

Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije dobio novu spravu

Image
Foto: Marijana Matulović

Na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije Opće bolnice Dubrovnik izvršena predaja opreme namijenjene osobama s povredama kralježnice i nepokretnima koji se tu liječe, a za koju je novac prikupljen na humanitarnom božićnom koncertu klapa održanom u župnoj crkvi sv. Mihajla u Lapadu.

15.2.2016.
13:39
Marijana Matulović
VOYO logo

Riječ je o spravi kojom se radi terapija pokretom kod pacijenata koji imaju oduzete gornje i donje ekstremitete, zatim kod pacijenata koji su doživjeli moždani udar, kod onih koji boluju od multiple skleroze, cerebralne paralize, Parkinsonove bolesti i ostalih neuroloških bolesnika kao i kod bilo kojeg oblika smanjene pokretljivosti.

Cijena uređaja je 42. 148 kuna, a u samom startu Caritas župe sv. Mihajla je izdvojio 10 tisuća, a fitness studio Dynamic pet tisuća kuna. Na božićnom koncertu klapa prikupljeno je nešto manje od 16 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Umjetnički voditelj koncerta Đuro Bratičević dao je ideju da napravimo takav koncert, ja sam također htio dati jednu humanitarnu notu jer je to i u samoj biti Božića i baš kad smo se dogovarali kraj nas je prošao Pređo koji nam je rekao da je bolnici potreban takav aparat. Odmah smo stupili u kontakt s bolnicom i našli pravi aparat', kazao je don Robert Čibarić te dodao kako bi ovakve donacije mogle postati tradicija najavivši kako se već sprema akcija za kupnju još jednog aparata. Pozvao je sve građane, koji su u mogućnosti, da se odazovu akciji.

Više o donaciji pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo