VRUĆI KRUMPIR /

Da vas sada pozovu, biste li se odazvali na vojni rok? Odgovorite nam u anketi

Image
Foto: Canva/Davor Javorovic/Pixsell/Ilustracija

Iako je Milanović rekao da je čuo za odgodu uvođenja obveznog vojnog roka, iz MORH-a kažu da je sve znao

29.9.2024.
15:30
Canva/Davor Javorovic/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović želi razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem ovo uvoženja obveznog vojnog roka pa je zatražio hitnu sjednicu Vijeća za obranu. Od Plenkovića još nema odgovora na pismo, dočekat će ga kada se vrati sa službenog puta u Americi.

"Oružane snage Republike Hrvatske i obvezni vojni rok ne mogu biti predmet Vaših dnevno-političkih manipulacija i stranačkih interesa, zato očekujem Vašu žurnu reakciju i prihvaćanje prijedloga o sazivanju sjednice Vijeća za obranu", napisao je Milanović u pismu koje je poslao na Banske dvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE PUNITI REDOVE? /

Milanović komentirao vojni rok: 'Ne možemo nekog dovesti iz Nepala, angažirati plaćenike'

Image
TKO ĆE PUNITI REDOVE? /

Milanović komentirao vojni rok: 'Ne možemo nekog dovesti iz Nepala, angažirati plaćenike'

S druge strane, iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske tvrde da je Milanović upoznat sa svim detaljima. "Predsjednik iznosi potpuno neosnovane i neistinite ocjene", priopćili su iz MORH-a. Ministar Ivan Anušić rekao je da je vojska spremna - samo čekaju političku odluku o datumu. Prepucavanje se najviše odnosi na odgađanje uvođenja obveznog vojnog roka, Milanović je to, tvrdi, čuo iz medija, ali MORH napominje da su već spremni.

"Zanimljivo je da baš predsjednik koji je ostao upamćen kao premijer čija je Vlada nanijela najviše štete Hrvatskoj vojsci i najviše rezala prava hrvatskim vojnicima piše kako uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja ne smije biti na štetu profesionalne vojske. Ministar obrane Anušić i Vlada premijera Plenkovića, za razliku od tadašnje Milanovićeve Vlade, ne čine ništa što bi bilo na štetu Hrvatske vojske, pa tako ni uvođenje vojnog osposobljavanja. Vlada već osam godina osnažuje Hrvatsku vojsku", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što biste vi napravili da vas pozovu na služenje vojnog roka i da imate mogućnost odabira:

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović: 'Vojni rok ne može biti politička igra, tražim hitnu sjednicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo