optužbe od susjeda ne prestaju / Odgovor naših političara na strepnje Srba o Vasiljkoviću: 'Gle tko nam govori?!'

Beograd je nervozan, tvrde u HDZ-u, jer će suđenje Vasiljkoviću još jednom dokazati da je Srbija rukovodila pobunjenim Srbima

9.7.2015.
19:04
VOYO logo

"Gle tko nam govori", najčešći je odgovor hrvatskih političara na tvrdnje srpskog ministra pravosuđa da Dragan Vasiljković u Hrvatskoj neće imati pravedno suđenje.

Image
povratak zločinca /

Kapetan Dragan stigao u Split, čeka na ispitivanje: 'Izgleda kao oronuli starac'

Image
povratak zločinca /

Kapetan Dragan stigao u Split, čeka na ispitivanje: 'Izgleda kao oronuli starac'

"Tko god je kršio ratno pravo, tko god je griješio na takav način mora strepiti da će kad tad biti uhićen i priveden pravdi, kako god se on zvao i čijoj god zastavi služio. Hrvatska država brani i štiti svoje zakone, provodi pravdu i to je još samo jedna epizoda u toj vječnoj priči o pravdi", izjavio je Zoran Milanović (SDP), predsjednik Vlade..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe iz Srbije, međutim, ne prestaju. Osim ministra pravosuđa i ministar rada Aleksandar Vulin - uvijek spreman za napade na Hrvatsku - osporio je sposobnost hrvatskog pravosuđa za neovisno suđenje.

Optužbe iz Srbije apsurdnim smatra i hrvatski ministar pravosuđa. Nevjerojatno je, kaže, da pravosuđe jedne zemlje članice Europske unije prozivaju u državi koja nije zadovoljila uvjete njiti za otvaranje pregovora o pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega nek se bavi svojom zemljom, nek razmišlja o svom pravosuđu da ono budepošteno pravedno i da radi svoj posao kako treba. A kažem, ja ću biti u prilici procjenjivati njega a ne on mene", poručuje Orsat Miljenić, ministar pravosuđa.

Prozivke srpskog ministra još više gube na težini ako se zna da je Hrvatska dosada imala najviše suđenja za ratne zločine u odnosu na sve druge zemlje okruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve izjave apsolutno štete normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa, stvara nepovjerenje u hrvatsko pravosuđe i vrijeđa Hrvatsku", dodaje Vesna Škare Ožbolt (DC), bivša ministrica pravosuđa.

Beograd je nervozan, tvrde u HDZ-u, jer će suđenje Vasiljkoviću još jednom dokazati da je Srbija rukovodila pobunjenim Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko znamo on je bio izravno povezan sa Službom državne sigurnosti, oni su ga regrutirali i poslali u Hrvatskoj i do će se dokazati da su odgovorni i oni koji su sjedili u Beogradu", poručuje Gordan Jandroković (HDZ), glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a.

Suđenje Vasiljkoviću koje vjerojatno predstoji - očito će izazvati još puno tenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo