Razlozi nepoznati /

Odgođena odluka o Todoriću: londonski sud presudu izriče u ponedjeljak

Sutkinja je presudu trebala pročitati sutra u 9.30 sati, ali prema posljednjim informacijama to je prebačeno na ponedjeljak u 12.30 po hrvatskom vremenu

19.4.2018.
18:54
VOYO logo

Novi šef DORH-a bi Ivicu Todorića mogao dočekati u Zagrebu nakon što je bijegom u London izbjegao ispitivanje i pritvor. Sutra je trebao biti na sudu koji je trebao odlučivati o njegovu izrućenju. No, u posljednjem trenutku obrat.

Sutkinja je presudu trebala pročitati sutra u 9.30 sati, ali prema posljednjim informacijama to je prebačeno na ponedjeljak u 12.30 po hrvatskom vremenu. Službenu informaciju o razlozima odgode doznat ćemo sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada možemo Todorića očekivati u Hrvatskoj? Bila koja od dvije strane ima pravo žalbe s obzirom da će u ponedjeljak biti pročitana prvostupanjska presuda.

Ukoliko u ponedjeljak bude odlučeno da Todorića treba izručiti Hrvatskoj, nekadašnji čelnik Agrokora ima rok od sedam dana za žalbu. Onda kreće novi proces koji bi mogao trajati mjesec ili dva. Kada se donese drugostupanjska presuda također postoji mogućnost žalbe, i to Vrhovnom sudu Velike Britanije. Sve bi moglo trajati tri do četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo