Petak rok za ponude /

Od policijskog presretača, vozila 'Hitne' pa sve do auta ministra: što sve možete kupiti od države na dražbi

Deset motora poštara za dvije tisuće kuna. Ili jedan policijski za 2.800. Cijene su to na javnoj dražbi automobila, koja se održava u Sesvetama

12.10.2017.
18:58
VOYO logo

Vozila koja država više ne želi - za simbolične cijene nude se građanima. Na prodaju su motori poštara, presretači, ali i vozila ministara. S obzirom na početne cijene - trebat će dobro oko da se ne kupi mačka u vreći.

"Možda ću ga preprodati, a možda ćemo se voziti. Možda će ga moj unuk voziti. Ne sviđa mi se što je policijski. Morat ćemo ga prefarbati", kazao nam je DragoRadotović iz Križevaca, jedan od zainteresiranih za dražbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lakiranje i servis morat će mnogi automobili, vozila hitne pomoći i ophodnje cesta. No bez obzira na to što svi nisu čak ni u voznom stanju - zainteresiranih ima. 

"Ima nekoliko stvari koje nas interesiraju pa ćemo se za nešto odlučiti. Tu smo sin i ja pa će nešto on, nešto ja", rekao nam je MartinMarušić s Čiova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početne cijene kreću se od 200 kuna pa sve do 40 tisuća kuna. Oni koji žele sudjelovati u dražbi do subote moraju uplatiti deset posto od početne cijene odabranog vozila. Tijekom licitacije neki nude čak i višestruko veću cijenu od procijenjene iako se sva vozila mogu razgledati samo izvana.   

"To ovisi o interesu i općem stanju vozila. Znači, bude cijena čak i tri, četiri puta veća od početne", objašnjava nam MarioPerić, voditelj javne dražbe.

"Ovo je narodski rečeno mačak u vreći. Zašto? Zato što ne znate ništa, vanjski dio vam ništa ne govori. Govori nešto, ali to je 5-10 posto", ističe IvoJuras iz Vodica.

Ponude se u Sesvetama primaju još sutra, a licitiranje počinje u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronašli smo automobil koji je prešao stotine tisuća kilometara jureći hrvatskim autocestama. I to kao presretač. Nakon devet godina odlazi u mirovinu za početnu ciju od 9.400 kuna. Jedan automobil, pak, prodaje se za 16 tisuća kuna, a mnogima je zanimljiv zato što se baš u njemu vozio ministar unutarnjih poslova. No svog vlasnika nikad ne pronađu baš sva vozila. 

"Ništa od vozila Hitne pomoći, ništa se ne može s njim", kazao nam je TomislavLisica iz Sesveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na našim javnim dražbama uglavnom se proda preko 80 posto vozila. Sva ona vozila koja se ne prodaju na ovoj dražbi ići će na sljedeću dražbu, koja je planirana krajem godina", otkriva nam MarioPerić, voditelj javne dražbe.

A nakon svake od njih u državni proračun slije se više od dva milijuna kuna. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo