Od četvrtka normalizacija zračnog prometa

Zrakoplovi Croatia Airlinesa 22. travnja počinju letjeti na svim planiranim letovima u domaćem i međunarodnom prometu. Nebo nad Europom u potpunosti je, pak, otvoreno od srijede ujutro.

21.4.2010.
14:53
VOYO logo

Normalizacija cjelokupnog reda letenja omogućena je otvaranjem najvećeg dijela europskog zračnog prostora te cijelog hrvatskog zračnog prostora.

Putnici se upozoravaju i mole za razumijevanje zbog mogućih kašnjenja u polasku i dolasku, koja će biti uzrokovana koordiniranim akcijama u sustavu civilnog zračnog prometa (kontrole letenja, zračne luke i avioprijevoznici) oko ponovnog uspostavljanja redovitog zračnog prometa nad Europom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se nastavlja djelomična normalizacija planiranog reda letenja Croatia Airlinesa. Poslije šestodnevnog prekida zrakoplovi opet lete u Frankfurt, München, Amsterdam i Zürich, a poslijepodne i u London.

Najaktualniji podaci o promjenama u redu letenja i dalje se mogu saznati na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com, kao i u kontakt-centru Croatia Airlinesa na telefon (01) 66 76 555, stoji u priopćenju Službe za odnos s javnošću CA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina europskih zračnih luka, uključujući mnoge u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, otvorena je za promet u srijedu ujutro, gotovo tjedan dana nakon što se zbog oblaka vulkanskog pepela s Islanda zračni promet u Europi našao u gotovo potpunom zastoju.

Do utorka navečer tri četvrtine europskog neba otvorene su za promet, a u srijedu prijepodne letovi su obnovljeni gotovo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

British Airways je priopćio da će s Heathrowa i Gatwicka tijekom srijede početi s dugim i prekooceanskim letovima, iako će trebati neko vrijeme da se vrati punom rasporedu letenja.

Većina ograničenja podignuta je i u Njemačkoj, a zatvorene su ostale samo neke manje zračne luke. Otvorena je i luka u Kopenhagenu, najveća u nordijskim zemljama. Finska je također otvorila svoj zračni prostor, a uskoro se očekuje otvaranje i onog iznad južne Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islandski meteorološki zavod objavio je u srijedu da vulkan ispod glečera Eyjafjallajokulla izbacuje znatno manje količine dima i pepela nego posljednjih dana, a smjer vjetra je takav da oblak putuje prema sjeveru.

Azijske zračne kompanije, koje su također pretrpjele velike gubitke, u srijedu su počele ponovno letjeti prema Europi. (H)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004200301006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo