Izgubili spor vrijedan 150 milijuna kn / Obrat u slučaju moguće blokade Splita: Ovrha se ne može izvršiti jer nedostaje rok u izreci?

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Radilo o sporu koji je počeo 2013. godine kada je četvero građana tužilo Grad Split zbog imovinsko-pravnih odnosa

25.4.2019.
11:42
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Kako saznaje Splitski dnevnik s jutros održanog ročišta o presudi u slučaju Knežević – Grad Split, u sporu vrijednom 150 milijuna kuna, ovrha se ne može izvršiti jer nedostaje rok u izreci. 

Odvjetnici dr. Kneževića će sad vjerojatno tražiti ispravak presude, ali sud to ne mora napraviti ako u tužbi isto nije zatraženo i presuda ostaje bez mogućnosti ovrhe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko sud ipak ispravi presudu, tada se Grad može žaliti i vrlo je upitno kakva bi presuda bila u drugom stupnju. Osim u slučaju da sud prizna svoju grešku prilikom pisanja presude, tada žalba ne bi imala učinka, piše Splitski dnevnik.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Split je izgubio sudski spor čija se vrijednost procjenjuje na 150 milijuna kuna, koji se vodio zbog zemljišta u istočnom dijelu Splita, zbog čega je bilo ozbiljno ugroženo financiranje Grada. 

Radilo o sporu koji je počeo 2013. godine kada je četvero građana tužilo Grad Split zbog imovinsko-pravnih odnosa, a epilog priče bio je da Split na kraju mora isplatiti 150 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo