OBJAVLJENA TJEDNA PROGNOZA: / Ako ste se nadali barem kratkom povratku ljeta, nemamo dobre vijesti za vas

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

S ljetom se možemo, čini se, za ovu godinu oprostiti

3.9.2018.
22:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U utorak podjednako kao u ponedjeljak - promjenljivo, povremeno s kišom, moguće i grmljavinom. Na Jadranu se ne smiju isključiti mogućnost pljuskova, pa i pijavica, no kiša će biti rjeđa nego u unutrašnjosti. U srijedu i četvrtak stabilnije, sunčanije i toplije, većinom i suho, a od petka vjerojatno ponovno promjenljivije, uz čestu kišu...

Utorak - promjenljivo, ponegdje kiša

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno i pretežno oblačno, uz manje oblaka u drugome dijelu dana. Ponegdje će biti kiše, a mjestimice i grmljavine. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz najvišu temperaturu od 21 do 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz prevladavajuće oblačno vrijeme, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Ujutro ponegdje može biti magle. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, piše HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

Sjeverozapadnjaka će biti i na sjevernom Jadranu, osobito na otvorenome moru, koje će biti i umjereno valovito. Uz promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, dužim i češćim poslijepodne, mjestimice treba računati i na kišu i grmljavinu, pa i lokalne neverine. Kiše će, uz više oblaka, biti i u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjeveru Dalmacije također promjenljivo, uz povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove ili malo kiše. Prema jugu pak sunčanije. Puhat će sjeverozapadni vjetar, povremeno umjeren, na otvorenome moru moguće i jak.

Na jugu Lijepe naše bit će najtoplije, uz najviše sunčana vremena, iako ne posve stabilno pa nije isključen poneki neverin ili malo kiše mjestimice, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu i četvrtak stabilnije, pa opet...

I u srijedu još na kopnu promjenljivo, ali ipak uz malo manje čestu kišu. U četvrtak pak uglavnom suho i sunčano, a u petak ponovno nestabilnije, osobito u zapadnim područjima uz povećanu vjerojatnost za kišu. Temperatura zraka postupno će porasti, a za vikend i vjerojatnost za ponovno oblačnije, kišovitije i manje tople dane.

Na Jadranu od srijede do petka većinom sunčano, uz pljuskove uglavnom u petak na sjevernom Jadranu. Za vikend ponovno nestabilnije. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, uglavnom na otvorenome moru u srijedu moguće i jak, a mjestimice uz obalu bit će i zapadnjaka, u petak vjerojatno juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo