pusta obećanja /

Obećanje ludom radovanje: umjesto jeftinijih karata, Bandić građanima dao grah i 'frišku figu'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Unatoč uvođenju karte od četiri kune, prihod ZET-a od prodaje karata smanjen je za oko 18,5 milijuna kuna

9.5.2018.
10:44
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Od listopada do 11. travnja ove godine priča o jednosatnoj ZET-voj karti utihnula je sve do nedavno. Iako se gradonačelnik Bandić malo zabunio pa najavio kako polusatna karta poskupljuje s četiri na šest kuna iz Grada su demantirali svog šefa te najavili uvođenje nove karte po cijeni od šest kuna i to od 1. svibnja.

"S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za šest kuna. Tako će putnici moći kupiti kartu za četiri kune za pola sata vožnje, a za šest kuna moći će se voziti jedan sat" priopćili su iz Grada Zagreba, prenosi Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, umjesto graha i jednosatne karte, građani su 1. svibnja dobili grah i "frišku figu".

U ZET-u su poručili kako još uvijek razmatraju opcije za kompleksnije izmjene u tarifnom sustavu te kako je u tijeku analiziranje eventualnih mogućnosti dodatnog modeliranja postojećeg modela naplate prijevoza. A također su istaknuli i kako je potrebno određeno vremensko razdoblje za prilagodbu sustava kako bi se u potpunosti mogli primjenjivati novi modeli plaćanja prijevozne usluge, prenosi Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo