afera 'po babama i stričevima' / O skidanju imuniteta Aladroviću oglasio se i Plenković: 'Riječ je o prvoj takvoj situaciji u povijesti Vlade'

U atmosferi nesigurnosti i ukrajinske krize, afere vladinih ministara padaju u drugi plan

2.3.2022.
19:30
VOYO logo

Vlada je jučer zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Josipu Aladroviću, o tome se danas oglasio i premijer, no konačan odgovor na DORH-ov zahtjev još čekamo.

I ministar Aladrović, koji je navodno preko veze zapošljavao na bivšem poslu, ali i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, očekivano su na udaru oporbe. Od premijera traže hitnu rekonstrukcije Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još traga za zamjenom uhićenog Darka Horvata, a DORH premijeru, zbog ministra Josipa Aladrovića, već stiže s novim zahtjevom.

Image
IZVANREDNI IZBORI? /

Oporba je složna: 'Rekonstrukcija Vlade odmah', Grbin: 'Slovenija i Mađarska i ne razmišljaju o odgodi izbora'

Image
IZVANREDNI IZBORI? /

Oporba je složna: 'Rekonstrukcija Vlade odmah', Grbin: 'Slovenija i Mađarska i ne razmišljaju o odgodi izbora'

"Kad proučimo odgovorit ćemo. Zašto se zahtjev proučava ovoliko? Jer je riječ o prvoj toj situaciji u povijesti Vlade za to će se temeljito proučiti, ništa tu nije rutinski", kazao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade

Formalno-pravno premijer DORH-ov zahtjev može i odbiti. No, jasno je kakve bi reakcije tim potezom izazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu niti zamisliti to jer bi to bio napad na pravnu državu i samostalnost DORH-a i zaštita kriminala", kaže Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Ni Boris Milošević ni ministar rada pred kamere za sada ne žele, no Josip Aladrović se jučer oglasio na Facebooku:

"Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštovao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita... mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je vladajuća većina i dalje stabilna; oporbeni zastupnici redom poručuju - nužna je hitna rekonstrukcija Vlade.

"Koristiti tragediju Ukrajine da bi se prikrilo koruptivne radnje je moralno dno koje za HDZ nije neočekivano", rekla je Marija Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministri više ne mogu raditi svoje posao jer se oni veći dio vremena moraju baviti svojim kaznenim prijavama, rekonstrukcija da jer nije vrijeme za izbore svi smo svjesni", smatra Anka Mrak Taritaš.

"Nije trenutak za rušenje Vlade jer znate i vi, s obzirom na situaciju bolje i ova vlada nego nikakva", izjavio je Franko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer u atmosferi nesigurnosti i ukrajinske krize, afere vladinih ministara padaju u drugi plan. 

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo