POSTALI DIJELOM EUROPAVOX PROJEKTA / Novo priznanje INmusicu i novi izvođač na jedanaestom izdanju festivala

Image

U sklopu Europavox projekta na INmusic festival iz Italije ove godine stižu JoyCut te na Jarun donose elektro, post-rock i pomalo mračne valove

3.6.2016.
12:42
VOYO logo

INmusic festival još jednom je prepoznat kao važan kulturni događaj u Europi - od strane Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu pri Europskoj komisiji odabran je kao hrvatski, i jedini partner iz istočne Europe, za sudjelovanje u čeverogodišnjem međunarodnom projektu Europavox.

Europavox je jedini odobreni projekt od strane Europske komisije posvećen suvremenoj glazbi i kao takav je jedinstveno priznanje INmusic festivalu i drugim partnerima (Francuska, Italija, Njemačka, Belgija, Austrija, Grčka, Litva) za njihov doprinos europskoj kulturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2006. godine, francuski Europavox u potpunosti je posvećen promociji europske glazbene raznolikosti.

S bogatim iskustvom i dugogodišnjom partnerskom mrežom festival snažno ističe sve pozitivne aspekte nastojeći pokazati kako se izraz "jedinstveni u različitosti" može primijeniti u kreativnim područjima, posebice u glazbi. Zemlje partneri zajedno nastoje razviti pristup koji će glazbenu razmjenu podići na europsku i internacionalnu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam festivala, uključujući INmusic, u periodu od četiri godine, na svojim pozornicama ugostit će preko 400 europskih bendova i omogućiti im  neprocjenjivo glazbeno iskustvo te internacionalno povezati mlade iz raznih dijelova Europe.

U sklopu Europavox projekta na INmusic festival iz Italije ove godine stižu JoyCut te na Jarun donose elektro, post-rock i pomalo mračne valove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme nastupa zvuče i izgledaju jednako impresivno: dva bubnjara okrenuta su jedan prema drugome dok se u sredini, kao autor i poveznica između njih dvojice, nalazi treći član koji upravlja "mašinom". Ime je nastalo kao spoj pjesme Nicka Drakea "Joey" i Pink Floydovog albuma "The Final Cut".

Karakteristika njihove glazbe proizlazi iz naglašavanja moćnih zvučnih dionica pomoću elektronskih melodija i udaraljki koje su vrlo često razni predmeti koji im se nađu pri ruci. Ovaj trio do sada je nastupio kao predgrupa Arcade Fireu, Editorsima, Art Brutu, Modest Mouseu i Sebadohu, a samostalna turneja po Sjevernoj Americi, uz brojne nove fanove, osigurala im je i veliku medijsku zastupljenost te otvorila mnoga vrata prema još većim nastupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što publika može očekivati najbolje dočaravaju opisi njihovih glazbenih kolega: “Zvuče kao budućnost u kojoj roboti i ljudi dijele hranu, osjećaje i nadu"  (MTV Iggy) te “…nevjerojatno  veselo, energično i lijepo" (The Stranger).

Uz JoyCut, u sklopu Europavoxa INmusic predstavlja nekoliko, već najavljenih, odličnih izvođača iz raznih dijelova Europe: Barns Courtney (Velika Britanija), Monoswezi (Norveška, Švedska, Mozambik, Zimbabve) te, zahvaljujući i suradnji sa slovenskim MENTom - Liamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje kako se bliži jedno od najboljih izdanja INmusic festivala, uz najaktualnija glazbena imena: Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer,  Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Shearwater, My Baby, FùGù Mango, The Bambi Molesters, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnoge druge!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja na Jarunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo