Novinarska patka zbunila građane i policiju

Neki hrvatski mediji u petak su objavili da su hrvatski pretplatnici na meti prevaranata.

23.10.2010.
15:24
VOYO logo

Hrvatski pretplatnici su na meti telefonskih prevaranata iz egzotičnih zemalja, poput kuge se informacija raširila domaćim medijskim prostorom u petak prijepodne. Informacija će se na kraju pokazati lažnom.

Kako se čini, jedan od internet portala u četvrtak kasno navečer objavio je tekst u kojem se navodi da je MUP izdao priopćenje u kojem se upozorava ljude na prijevare s broja telefona koji počinju s +31. U petak ujutro tu je vijest preuzela većina portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalog da odrade temu dobili su i novinari Novog lista, ali za razliku od većine drugih kolega, nisu nasjeli jer su informaciju išli provjeriti u MUP-u.

U policiji su cijelo jutro provjeravali od kuda medijima fantomsko priopćenje. Iako su znali da ga nisu poslali, za svaki su slučaj sve su temeljito provjerili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča bi zapravo bila smiješna da nije tužna po domaće medije. Naime, čini se kako je netko od novinara prepisao tekst sa srpskih portala, jer je tamošnji MUP prije 20-tak dana dao slično upozorenje. Da sve bude otužnije, svi tekstovi navode žrtvu koja je morala platiti dvije tisuće eura računa.

Sve u svemu, neke velike opasnosti po domaće ljude nema, prijevare s tim brojem bile su aktualne prije nešto manje od godinu i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo